Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για τις αυξήσεις των τιμών

Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για τις αυξήσεις των τιμών
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη σημερινή συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 12:15 στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα επικεντρωθεί στις ανατιμήσεις που έχουν μετατραπεί πλέον σε ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν αναφορές και στην διαχείριση της πανδημίας.

Η σημερινή συζήτηση προκλήθηκε ύστερα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά» και για «ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης καθώς και για επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά».

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.