Orderstate: Ανατρέπει ψηφιακά την εφοδιαστική αλυσίδα και δίνει ραντεβού για την επόμενη φάση του ReTech Innovation

Orderstate: Ανατρέπει ψηφιακά την εφοδιαστική αλυσίδα και δίνει ραντεβού για την επόμενη φάση του ReTech Innovation

Η ελληνική πλατφόρμα φιλοδοξεί να συστήσει στις μικρές αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις τα οφέλη των τεχνολογικών εξελίξεων στη μεταφορά αγαθών.

 

Ένας από τους βασικότερους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η γνώση για το πού βρίσκονται τα αντικείμενα που έχουν αποσταλεί. Η επιλογή των επιχειρήσεων είναι είτε να αναπτύξουν το δικό τους εργαλείο όπου χρειάζεται κόστος, χρόνος αλλά και γνώσεις, είτε να στηριχτούν σε μια υπηρεσία η οποία μπορεί να τους δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζονται με ασφάλεια και συνεχή εξυπηρέτηση.

Η δεύτερη επιλογή αποτελεί το βασικό αντικείμενο του Orderstate. Η ελληνική startup που βρίσκεται μεταξύ των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development και διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC), φιλοδοξεί να δώσει στις επιχειρήσεις ακριβώς όσες πληροφορίες χρειάζονται για να γνωρίζουν με ακρίβεια που βρίσκονται τα προϊόντα τους αλλά και πώς μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να παρουσιάσει την ιδέα της στο Τhe Mall Athens τον Φεβρουάριο, σε ειδικά pop upstands, αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στην τελική τριάδα του διαγωνισμού, η οποία θα προκύψει μέσα από μια ζωντανή «μάχη» των δέκα φιναλίστ σε μια μεγάλη εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στα Village στο The Mall Athens. Xρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ευρώ, συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development και υπηρεσίες καθοδήγησης από μεγάλες εταιρίες περιμένουν τις startups που ξεχώρισαν στη νέα πρωτοβουλία της Lamda Dnt.

Ο Θωμάς Αναστασέλος, CEO του Orderstate, εξηγεί πως οι νέες τεχνολογίες που προσφέρει η πλατφόρμα μπορούν να δώσουν στις επιχειρήσεις το ψηφιακό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να απλοποιήσουν «έξυπνα» την εφοδιαστική τους αλυσίδα.

Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο της εταιρείας σας;

Το Orderstate είναι μία πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μίας παραγγελίας από την αρχή μέχρι την τελική της παράδοση αλλά και τον εύκολο τρόπο συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Το  βασικό πρόβλημα που υπάρχει στον εντοπισμό μίας παραγγελίας από την αρχή της υλοποίησής της μέχρι και την παραλαβή της από τον τελικό πελάτη είναι κάτι που δυσκολεύει όλες τις επιχειρήσεις όπως και τον τελικό αγοραστή. Η εικόνα που έχει ο προμηθευτής όπως και ο εκάστοτε αποστολέας περιορίζεται στα δικά του συστήματα, χωρίς να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να περάσει η πληροφορία στον τελικό πελάτη και να έχει τη διαφάνεια που χρειάζεται για το προϊόν που έχει αγοράσει. Το Orderstate βρήκε τον τρόπο να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να ξέρουν που βρίσκεται η κάθε παραγγελία και πότε ακριβώς θα βρίσκεται στα χέρια τους.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge;

Το ReTech Innovation Challenge είναι ένας σημαντικός τρόπος για εμάς να κερδίσουμε ανεκτίμητη βοήθεια και καθοδήγηση από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και ανθρώπους με χρόνια εμπειρίας στον χώρο, όπως φυσικά και να έρθουμε πιο κοντά σε υποψήφιους πελάτες, προωθώντας το προϊόν μας αλλά παράλληλα μαθαίνοντας για τις ανάγκες τους. Είμαστε σίγουροι πως μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας συνέχεια το προϊόν μας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία.

  • Την ευκολία χρήσης του εργαλείου ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθούν και να ενημερώνουν μία παραγγελία χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο
  • Τη δυνατότητα εύκολης σύνδεσης με οποιοδήποτε σύστημα χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία και φυσικά
  • Η ασφάλεια των στοιχείων που καταχωρούνται στην πλατφόρμα ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής.

Ποιο είναι το μοντέλο εσόδων και οι στόχοι της εταιρείας σας;

Το μοντέλο εσόδων μας βασίζεται σε πακέτα υπηρεσιών ανά χρήστη, ξεκινώντας από δωρεάν εγγραφή με κάλυψη βασικών αναγκών παρακολούθησης για μικρές εταιρείες και φτάνοντας σε ένα πακέτο υπηρεσιών που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες logistics και supply κάθε μεγάλης επιχείρησης. Οι στόχοι μας είναι αρχικά η εδραίωση μας στην ελληνική αγορά ως μία βασική υπηρεσία ελέγχου και εντοπισμού παραγγελιών και έπειτα η επέκταση των υπηρεσιών μας στον υπόλοιπο κόσμο.

Από την εμπειρία σας μέχρι σήμερα, κατά πόσο πιστεύετε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη της τεχνολογίας cloud στην εφοδιαστική τους αλυσίδα; Είναι πρόθυμες να το δοκιμάσουν και να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες;

Μπορεί η αγορά σήμερα να μοιάζει ότι βρίσκεται σε μία αρκετά πρώιμη περίοδο αλλά είμαστε σίγουροι ότι σε μία εποχή που ο τελικός πελάτης προσπαθεί όλο και περισσότερο να βρει την καλύτερη ποιότητα των μέσα από μία πληθώρα προσφορών, αλλά και η κάθε επιχείρηση ψάχνει τον τρόπο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό service στην καλύτερη τιμή, οι cloud πλατφόρμες που θα μπορέσουν να φέρουν κοντά αυτά τα στοιχεία, θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των σύγχρονων και αναπτυσσόμενων εταιρειών.