Οργή Σαμαρά: Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα αεροδρόμια

«Το τότε ύποπτο ξεπούλημα, γίνεται τώρα επωφελής συμφωνία».

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης 14 αεροδρομίων της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε συνεργάτες του επεσήμανε πως «η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα, τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά που να βρεθεί ντροπή…».

Παράλληλα, η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που γνωστοποιήθηκε από τον κ. Αυγενάκη έκανε λόγω για μια καλή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως «η συμφωνία αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επιτυγχάνοντας τη σταδιακή και συστηματική λειτουργική ανεξαρτητοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και σύγχρονη αναβάθμισή τους, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του κύκλου εργασιών τους και κέρδη για το ελληνικό δημόσιο.»