Οριστική εισήγηση των ειδικών: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια

Οριστική εισήγηση των ειδικών: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια
Το 1ο νηπιαγωγείο στα Καλύβια Αττικής κλειστό μετά από απόφαση της Κυβέρνησης να περιμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελληνική επικράτεια λόγω του κορωνοιού, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020. Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές και οι μαθητές να συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλείσιμο των καταστημάτων αλλά μόνο στις «κόκκινες» περιοχές αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι , που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση για τη λειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί αποφάσισαν για όποιες περιοχές μπουν στο «κόκκινο» τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά και οι αγορές να γίνουν με την μέθοδο του click away.

Ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα καταστήματα να λειτουργούν με ραντεβού και συγκεκριμένα με τη μέθοδο του click in Shop.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κλειστά θα μείνουν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου όλα τα καταστήματα προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως την Ερμού, που παρατηρήθηκα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών είναι να λειτουργήσουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ.