Οριστικό «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ βάζει η Toys R Us

Οριστικό «λουκέτο» σε όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ βάζει η Toys R Us

«Πάντα πίστευα ότι αυτό το εμπορικό σήμα και αυτή η επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχει στις ΗΠΑ», δήλωσε ο CEO της εταιρείας.

H μεγάλη αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, Toys R Us, αναμένεται να πουλήσει ή να κλείσει όλα τα καταστήματά της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, David Brandon ενημέρωσε τους εταιρικούς υπαλλήλους την Τετάρτη ότι η αλυσίδα προετοιμαζόταν να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα εκκαθάρισης στο δικαστήριο εκείνο το βράδυ.

Η κίνηση αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον των 33.000 εργαζόμενων που απασχολεί η εταιρεία επί του παρόντος στα 700 καταστήματα της και στα κεντρικά γραφεία στο Νιού Τζέρσεϊ. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι όλοι θα λάβουν αποζημίωση τουλάχιστον 60 ημερών.

Σύμφωνα με τον Brandon, η πτώση αυτή προκύπτει έπειτα από μια καταστροφική περίοδο χαμηλών πωλήσεων και ειδικά την τελευταία εορταστική περίοδο, όπου οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν το ήμισυ των 600 εκατομμυρίων δολαρίων που γίνονται συνήθως μέσα σε ένα χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία μικρή ότι η εταιρεία θα καταφέρει να «κρατηθεί ζωντανή» διατηρώντας ανοιχτά μόνο 200 καταστήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC.

«Πάντα πίστευα ότι αυτό το εμπορικό σήμα και αυτή η επιχείρηση θα πρέπει να υπάρχει στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Brandon προς τους εργαζόμενούς του.