Ορκίστηκε διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Ορκίστηκε διοικητής της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων του νέου κεντρικού τραπεζίτη.

Ορκίστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

  • Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής
  • Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής.

H έτερη θέση του υποδιοικητή παραμένει κενή καθώς η θητεία της πρώην υποδιοικήτριας, Ελένης Λουρή, τερματίστηκε στις 20 Ιουνίου.

Η κάλυψη της θέσης προϋποθέτει τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, το οποίο θα εισηγηθεί αρμοδίως στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο το Γενικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτηθεί σε Σώμα πριν ορκιστεί ο κ. Στουρνάρας. Επομένως η θέση αναμένεται να καλυφθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ορκωμοσία ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία, ένα υπόδειγμα καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης και τόνισε πως η νομισματική σταθερότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου μοντέλου ανάπτυξης. «Θεωρώ ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία» και από τη θέση μου θα βοηθήσω προς όφελος του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Στουρνάρας: Προτεραιότητα τα «κόκκινα δάνεια» στην ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας νέος επικεφαλής της ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει τον απολογισμό της θητείας του