Ωρωπός: Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Ωρωπός: Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς στον οικισμό Καποτά στο Μενίδι, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φυλή έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρδιζας αλλά και δυτικά, πλησίον των περιοχών Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα. Μήνυμα του 112 έχει σταλεί στους κατοίκους για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά όπου η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια. Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη. αυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού.

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:15, ενώ μετά από περίπου μία ώρα οριοθετήθηκε και δεν έχει ενεργό μέτωπο. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Δροσοπηγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αρχικά δόθηκε εντολή να τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό του ΠΣ στην Αττική, απόφαση η οποία άλλαξε, θέτοντας το προσωπικό σε μερική επιφυλακή λόγω της συντονισμένης απόκρισης επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων, που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο περιορισμό της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: