Ως τα μεσάνυχτα παρατείνει το Ισραήλ την εκεχειρία στη Γάζα

Ως τα μεσάνυχτα παρατείνει το Ισραήλ την εκεχειρία στη Γάζα

Άγνωστη παραμένει η θέση της Χαμάς - Περισσότεροι από χίλιοι οι νεκροί Παλαιστίνιοι μετά από 19 ημέρες στρατιωτικών επιδρομών.

Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δήλωσε ισραηλινή κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ηγεσία της Χαμάς, της ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης η οποία ελέγχει τον θύλακα της Γάζας, έχει επίσης συμφωνήσει να παραταθεί η αρχική 12ωρη εκεχειρία ως τις 24:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η εκεχειρία τυπικά θα έληγε στις 20:00.

Ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης «συμφώνησε να παραταθεί για τέσσερις ώρες, έως τα μεσάνυκτα του Σαββάτου» η κατάπαυση του πυρός. Η διεθνής κοινότητα είχε απευθύνει έκκληση να παραταθεί η εκεχειρία.

Εν τω μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία βρίσκεται σε πυρετώδεις ετοιμασίες για τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για απόψε στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 5.000 Ισραηλινοί αναμένεται να δώσουν το παρόν, εναντιώνοντας τη φωνή τους στα πολεμικά σχέδια της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Διπλωματικός «πυρετός» για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ξεπέρασε τους 950 ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα

Σε ισχύ η 12ωρη εκεχειρία στη Γάζα με απειλές του ισραηλινού στρατού

Ξεκινούν οι έρευνες για πιθανά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα