Όταν η μαγειρική γίνεται επιχείρηση

Όταν η μαγειρική γίνεται επιχείρηση

Δείτε πώς να γίνεται οι καλύτεροι σεφ με τη βοήθεια μιας εφαρμογής.

Τέλος στις ακατανόητες συνταγές. Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες συνταγές επιβάλλουν να έχεις «Χρυσό Σκούφο» για να καταλάβεις τι εννοούν. Πως μπορείς να ξέρεις πότε έχουν «δέσει» τα υλικά αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει;

Τι χρειαζόταν, λοιπόν, για να καταλάβουν όλοι πως εκτελούνται οι οδηγίες; Μα φυσικά φωτογραφίες.

Αν ανοίξετε το Instagram σας ή αν επισκεφτείτε blogs μεγειρικής ή ζαχαροπλαστικής θα δείτε πως όλα δείχνουν βήμα προς βήμα πως φτιάχνετε το φαγητό μέσα από φωτογραφίες.

Έτσι, λοιπόν, στήνονται τα υλικά (φωτογραφίζονται) – κόβονται (φωτογραφίζονται) – ετοιμάζονται τα πρώτα (φωτογραφίζονται) και ούτω καθεξής.

Τις φωτογραφίες «αυτές» αποφάσισαν να μαζέψουν ο Ryan Waliany (CEO) και η Serena Wu (chief creative officer) και να δημιουργήσουν το Kitchenbowl.

Με την εφαρμογή αυτή οι συνταγές αναλύονται βήμα -βήμα, με κάθε βήμα που απεικονίζεται είτε με μια φωτογραφία ή GIF (για τα βήματα όπου θέλετε να δείτε ακριβώς πώς το έκανε ο σεφ).

Το Kitchenbowl αναδεικνύει διαφορετικές συνταγές και μάγειρες αλλά μπορείτε οι ίδιοι να επιλέξετε το περιεχόμενο ακολουθώντας τους χρήστες που σας ενδιαφέρουν.

Η Wu τονίζει πως το βασικό κριτήριο με το οποίο επιλέγουν να «προτείνουν» κάποια συνταγή είναι εάν οι χρήστες έχουν «ανεβάσει» φωτογραφίες με το φαγητό στο τελικό στάδιο. «Αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Δείχνει πως κάποιος μπορεί να φτιάξει τη συνταγή ακολουθώντας τα βήματα», τονίζει, «και οι συνταγές δεν μπαίνουν απλά επειδή φαίνονται νόστιμες».

Για να δημιουργήσουν το απαραίτητο περιεχόμενο (μέχρι σήμερα έχει περίπου 1.000 συνταγές) οι δύο τους προσπαθούν να κάνουν τις διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο εύκολες για τους χρήστες. Οι συνταγές δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kitchenbowl για iPhone, ενώ η Wu είπε ότι περίπου οι μισές από τους συνταγές δημοσιεύθηκαν εντός 30 λεπτών ή λιγότερο.

Αυτή τη στιγμή, έχουν καταφέρει να «σηκώσουν» 1εκατ. δολάρια μέσα από χρηματοδότηση στην οποία συμμετείχαν επενδυτές απ’ τον χώρο των τροφίμων όπως ο Jon Staenberg – ιδρυτή του Hand of God Wines, Sugar Mountain Capital, Egencia President Rob Greyber, Chasing Unicorns, Indicator Fund, Andy Liu και άλλους.