ΟΤΕ: Αυξημένη συμμετοχή στα προγράμματα εθελουσίας εξόδου- Οι όροι και τα μπόνους

Περίπου 700 στελέχη κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής, έναντι 300 υπαλλήλων που αποχώρησαν πέρυσι.

Περίπου 700 εργαζόμενοι κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα εθελουσίας που προωθεί ο ΟΤΕ. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά όσους συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2025 και υπολογίζονται σε περίπου 1.220 εργαζόμενους.

Για όσους ενταχθούν στο πρώτο πρόγραμμα, ο ΟΤE θα καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους μέχρι την ημέρα που θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Παράλληλα θα λαμβάνουν και το 70% έως 90% του καθαρού μισθού τους καθώς και πρόσθετες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες του ΟΤE κ.λπ.).

Το δεύτερο είναι το ανοικτό πρόγραμμα εθελουσίας, από το οποίο εξαιρούνται μεν κάποιες συγκεκριμένες διευθύνσεις, αλλά αφορά μεγάλο αριθμό του προσωπικού (στην ουσία αφορά οποιονδήποτε εργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια, είναι άνω των 40 ετών και δεν καλύπτεται από το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά με μπόνους 38 ακαθάριστους μισθούς και στη συνέχεια προσθέτει π.χ. δύο μισθούς αν έχεις θέση ευθύνης, δύο μισθούς για κάθε παιδί κ.ο.κ. Συνολικά μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 55 μισθούς.

Με το περυσινό πρόγραμμα εθελουσίας του ΟTΕ είχαν αποχωρήσει περίπου 300 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα προωθείται εν μέσω αντιδράσεων από την ΟΜΕ ΟTE για συγκεκριμένη κατηγορία του προσωπικού του ομίλου.