ΟΤΕ: Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα για έναν καλύτερο κόσμο

ΟΤΕ: Βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα για έναν καλύτερο κόσμο
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
O Όμιλος ΟΤΕ πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Όραμά του είναι η δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους μέσα από την τεχνολογία.

Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηµατικής στρατηγικής του Οµίλου ΟΤΕ. Μάλιστα, ο Όµιλος ΟΤΕ ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα, που ακολούθησε τις αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης για τη λειτουργία του. Αυτό υπήρξε φυσική συνέχεια µιας βαθιάς επιχειρηµατικής πεποίθησης ότι η ανάπτυξη και η οικονοµική πρόοδος χρειάζεται να ανταποκρίνονται και να συµβαδίζουν µε τις ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας και των ανθρώπων, διαφυλάσσοντας την ευηµερία των επόµενων γενιών.

Η προσήλωση στις αρχές της βιωσιµότητας επέτρεψε στον Όµιλο ΟΤΕ να αναπτυχθεί και να πραγµατοποιήσει τη µετάβαση από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στην Εταιρική Υπευθυνότητα για να φτάσει στο σηµερινό µοντέλο της Βιώσιµης Ανάπτυξης. Ένα σύγχρονο επιχειρηµατικό µοντέλο, όπου έχουν ενσωµατωθεί στόχοι ESG, οι οποίοι βοηθούν στην µέτρηση της θετικής συνεισφοράς του Οµίλου ΟΤΕ στην οικονοµία, την κοινωνία και το περιβάλλον, δηµιουργώντας µακροπρόθεσµη αξία για όλα τα ενδιαφερόµενα µέρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΤΕ συµµετέχει σε 7 διεθνείς και εθνικούς δείκτες βιώσιµης ανάπτυξης που αξιολογούν τον Όµιλο ΟΤΕ βάσει κριτηρίων ESG, όπως οι FTSE4Good Emerging Index, Vigeo Eiris Best Emerging Markets Performers, Bloomberg LP Gender Equality Index και Athex ESG, µεταξύ άλλων.

Πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Μια εικοσαετία έχει συμπληρώσει το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE, το οποίο βοηθά πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Μέχρι σήμερα 724 νέοι έχουν λάβει υποτροφία από την COSMOTE και η συνολική αξία των υποτροφιών ξεπερνά τα €6,5 εκατ.

«Ζούμε μια εποχή πρωτοφανών προκλήσεων για το περιβάλλον και την κοινωνία αλλά και ευκαιριών, που µπορούµε να έχουµε µέσω της τεχνολογίας. Κατά την πανδηµία ο Όµιλος ΟΤΕ έφερε σε πέρας µια εξαιρετικά σηµαντική αποστολή, τη συνέχεια της ψηφιακής µας κοινωνίας. Σήµερα, είµαστε έτοιµοι να προχωρήσουµε και να οδηγήσουµε τους πελάτες µας στο µέλλον, ένα µέλλον όπου η ψηφιακή τεχνολογία είναι προσβάσιµη σε όλους και επιταχύνει την ανάπτυξη. Ένα µέλλον όπου η οικονοµία και η βιωσιµότητα αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος.», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαµάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου ΟΤΕ.

Σήµερα, βασικές προτεραιότητες της στρατηγικής βιώσιµης ανάπτυξης του Οµίλου ΟΤΕ είναι η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού του αποτυπώµατος, καθώς και η ισότιµη πρόσβαση όλων των πολιτών στον ψηφιακό κόσµο.

Οι δράσεις για το περιβάλλον, εστιάζουν στην αντιµετώπιση της κλιµατικής κρίσης και στην ενσωµάτωση των αρχών της κυκλικής οικονοµίας σε όλες τις δραστηριότητες του Οµίλου. Για την κλιµατική κρίση ο Όµιλος ΟΤΕ έχει δεσµευτεί για µηδενικές εκποµπές αεριών του θερµοκηπίου έως το 2025 από τις λειτουργίες του και έως το 2040 από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

Εταιρικά οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον

Για την επίτευξη του στόχου για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, η COSMOTE από τις αρχές του 2021, ξεκίνησε την ανανέωση του στόλου εταιρικών οχημάτων με μοντέλα αυτοκινήτων μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων. Συνολικά, περισσότερα από 300 εταιρικά οχήματα θα αντικατασταθούν. Ταυτόχρονα με τα καινούρια οχήματα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εταιρικού δικτύου φόρτισης στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα φόρτισης για όλα τα οχήματα.

Με επενδύσεις €5 δισ. την περασµένη δεκαετία και €2 δισ. την τρέχουσα τετραετία σε δίκτυα νέας γενιάς και αναπτύσσοντας προηγµένα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, ο Όµιλος ΟΤΕ ενισχύει την προσβασιµότητα και τον ψηφιακό µετασχηµατισµό της χώρας και των επιχειρήσεων. Παράλληλα, αναλαµβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών οµάδων, καθώς και για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών και των ανθρώπων του.

#GrowΥourBusiness της COSMOTE για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Η δράση #Grow your Business της COSMOTE βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επιχειρηματίες να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία για να αναπτυχθούν. Από το 2017, το #GrowYourBusiness γνωρίζει ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από το επιχειρηματικό κοινό με χιλιάδες συμμετοχές επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα στην τρίτη φάση του, το #GrowYourBusiness στο digital περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στη νέα online σειρά δωρεάν σεμιναρίων #GrowYourBusiness – The Digital Sessions, μέσα από την οποία η COSMOTE εκπαιδεύει τις επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα τους στην ψηφιακή εποχή.

Η προσήλωση στη βιωσιµότητα συµβάλλει όχι µόνο στην επιχειρηµατική ανάπτυξη αλλά και στην ευηµερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Ο Όµιλος ΟΤΕ, µέσω της υπεύθυνης επιχειρηµατικής δράσης, συµβάλλει µε το θετικό του αποτύπωµα σε έναν κόσµο καλύτερο για όλους.

*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί στα περίπτερα.