Ουκρανία: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση με drone από την αρχή του πολέμου 

Ουκρανία: Η μεγαλύτερη ρωσική επίθεση με drone από την αρχή του πολέμου 
Police experts examine a crater after a missile strike in a village, near the western Ukrainian city of Lviv, on November 16, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by YURIY DYACHYSHYN / AFP) Photo: AFP
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη επίθεση της Ρωσίας με drone κατά ουκρανικών στόχων από την αρχή του πολέμου μεταξύ των δύο χωρών καταγράφηκε το Σάββατο, με τουλάχιστον 5 άτομα να έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το Reuters η επίθεση, η οποία χρησιμοποίησε drone ιρανικής σχεδίασης Shahed, άρχισε να πλήττει διάφορες συνοικίες του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με περισσότερα κύματα να έρχονται καθώς ανέτειλε ο ήλιος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 drone στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, υποστήριξε πως από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου κοριτσιού, και προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια σε συνοικίες σε όλη την πόλη.

Θραύσματα από ένα καταρριφθέν drone είχαν προκαλέσει πυρκαγιά σε παιδικό σταθμό, είπε.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ρωσία θα διεξάγει και πάλι μια αεροπορική εκστρατεία για να καταστρέψει το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, όπως προσπάθησε να κάνει τον περασμένο χειμώνα.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι σχεδόν 200 κτίρια στην πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένων 77 κατοικιών, έμειναν χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com