Ουκρανική σημαία κυματίζει πλέον στο δημαρχείο Μαριούπολης

Ουκρανική σημαία κυματίζει πλέον στο δημαρχείο Μαριούπολης

O υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο της Μαριούπολης και ύψωσαν τη σημαία της χώρας στο δημαρχείο της πόλης αυτής της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

«Στις 10:34 π.μ η ουκρανική σημαία υψώθηκε στο δημαρχείο της Μαριούπολης», έγραψε ο Αβάκοφ στο Facebook μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο πλαίσιο ευρύτερης στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που έχουν καταλάβει οι φιλο-ρώσοι αυτονομιστές.

Ο Αβάκοφ είπε ότι μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των ειδικών δυνάμεων του στρατού συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Οι ίδιοι οι αυτονομιστές δεν σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού. Ένας διοικητής της Εθνικής Φρουράς δήλωσε ότι οι αυτονομιστές κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ ένας άλλος είπε ότι τέσσερα μέλη της Εθνικής Φρουράς τραυματίστηκαν.

Οι δυνάμεις των αυτονομιστών, που αντιτίθενται στη φιλο-ευρωπαϊκή ηγεσία του Κιέβου, επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι διεξάγονται μάχες και ανακοίνωσαν ότι πέντε άνδρες τους σκοτώθηκαν.

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έχει εντατικοποιήσει τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των αυτονομιστών από τότε που εξελέγη στις 25 Μαϊου.

Οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στην ανατολική και νοτιοανατολική Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία τον Μάρτιο που ακολούθησε την ανατροπή του προκατόχου του Ποροσένκο στην προεδρία, του φιλορώσου Γιανουκόβιτς.

Η Μαριούπολη είναι το μεγαλύτερο ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και σημαντικός εξαγωγέας χάλυβα.

Διαβάστε ακόμη: 

Διορία μέχρι την Δευτέρα για τα χρέη της Ουκρανίας