Ουρανία über alles: Διχάζει τους χρυσαυγίτες η κόρη του αρχηγού

Ουρανία über alles: Διχάζει τους χρυσαυγίτες η κόρη του αρχηγού

Τα «απαγορεύομεν και διατάσσομεν» της Ουρανίας Μιχαλολιάκου φέρνει στο φως η έρευνα του «Έθνους της Κυριακής».

«Παραγκωνίζει παλαιότερα μέλη και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες… με τις πλάτες του μπαμπά». Αυτές είναι μερικές από τις κατηγορίες που προσάπτει στη φιλόδοξη θυγατέρα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, ο πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Σωτήρης Δεβελέκος.

Ο πρώην επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας, όπως καταγράφηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία του που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, αναφέρει για την κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου τα εξής: «Να κάτσω στο Μέτωπο να κάνω τι; Να βλέπω την Ουρανία, τον Λάζαρο και τον Λύρη να κάθονται στις προεδρικές θέσεις;… Δεν μπορώ να ξέρω ότι άνθρωποι που είναι για τον μπ… είναι από πάνω μου. Ουρανία über alles».

Στις συνομιλίες με «συναγωνιστή» του, ο Δεβελέκος περιγράφει αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της φασιστικής οργάνωσης και μεταξύ άλλων σκιαγραφεί το αρχηγικό προφίλ που λανσάρει η κόρη του αρχηγού, η οποία παραγκωνίζει παλαιότερα μέλη και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στο Μέτωπο Νεολαίας.

«Φίλε, άμα δεν ήταν η Ουρανία θα τους είχα γαμ…όλους κανονικά. Ξέρουν ότι λόγω του αρχηγού, επειδή είναι η Ουρανία, δεν μπορώ να κάτω κάτι άλλο. Απο εκεί είναι η πηγή του κακού. Αν δεν ήταν η Ουρανία θα είχανε γίνει αλλιώς τα πράγματα», λέει στον συνομιλητή του ο Δεβελέκος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους η Ουρανία Μιχαλολιάκου είχε επιβάλει σκληρή ναζιστική γραμμή στα μέλη του Μετώπου της Νεολαίας. Στο ραδιόφωνο της οργάνωσης «αποφεύγονται δηλωμένοι αριστεροί, αναρχικοί, νέγροι, Εβραίοι και μουσική που παραπέμπει σε πολυπολιτισμικά πρότυπα στα οποία είμαστε αντίθετοι», αναφέρεται σε έγγραφο που συμπεριλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής