Ούτε ένας CEO της λίστας Fortune 100 δεν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ούτε ένας CEO της λίστας Fortune 100 δεν υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
epaselect epa05503479 Republican presidential nominee Donald Trump delivers remarks at a campaign rally in Fredericksburg, Virginia, USA, 20 August 2016. EPA/SHAWN THEW

Σχεδόν το ένα τρίτο είχαν υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ το 2012.

της Μαντλίν Φάρμπερ

Ούτε ένας διευθύνων σύμβουλος εταιρείας της λίστας Fortune 100 δεν συνεισέφερε χρήματα στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ τον Αύγουστο, σύμφωνα με μια νέα αναφορά.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των εκλογικών δωρεών από τη Wall Street Journal, το γεγονός αυτό διαφέρει εντελώς από τις εκλογές του 2012 όταν σχεδόν το ένα τρίτο των CEO της λίστας Fortune 100 είχαν υποστηρίξει τον τότε Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ.

Επιπλέον, 19 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έδωσαν χρήματα σε άλλους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους, όπως ο Τζεφ Μπους και ο Μάρκο Ρούμπιο, φέτος. Όμως, από τότε που ο Τραμπ πήρε το χρίσμα, 89 από τους 100 διευθύνοντες συμβούλους δεν έχει υποστηρίξει κανέναν προεδρικό υποψήφιο. Και οι υπόλοιποι 11 έχουν υποστηρίξει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει η WSJ.

Συγκριτικά, η Κλίντον έχει λάβει σχεδόν διπλάσιες δωρεές από στελέχη εταιρειών της λίστας Fortune 100 σε σχέση με τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2012. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Κλίντον έλαβε επιταγές ύψους 2.700 δολαρίων από τον Τιμ Κουκ της Apple, τον Νταγκ Πάρκερ της American Airlines, και τον Μαρκ Πάρκερ της Nike. Μεμονωμένα άτομα έχουν δικαίωμα να δώσουν έως και 5.400 δολάρια σ’ έναν υποψήφιο.

Όπως αναφέρει η WSJ, οι 11 διευθύνοντες σύμβουλοι που υποστηρίζουν την Κλίντον έχουν δωρίσει συνολικά 30.000 δολάρια στην εκστρατεία της. Η απώλεια για την εκστρατεία του Τραμπ είναι μικρή, σε οικονομικούς όρους, αλλά συχνά οι υποψήφιοι θέτουν ως στόχο την εξασφάλιση υποστήριξης από κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων, καθώς αυτό δίνει την εντύπωση ότι ο υποψήφιος είναι ικανός σε οικονομικά θέματα.

Φαίνεται ότι οι CEO των μεγαλύτερων εταιρειών στις ΗΠΑ δεν δείχνουν στον Τραμπ την επιθυμητή γι’ αυτόν υποστήριξη, ενώ κάποιοι, όπως η Μεγκ Γουίτμαν της Hewlett Packard, έχουν ασκήσει και κριτική εναντίον του δημόσια.

Πηγή: Fortune.com