Ένα Ούζο την ημέρα, τη δουλειά (δεν) κάνει πέρα

Ένα Ούζο την ημέρα, τη δουλειά (δεν) κάνει πέρα

Το Ούζο Πλωμάρι κλείνει 120 χρόνια ιστορίας  και σας καλεί σε ένα... Kalamaraki Day!

Το KalamarakiDay είναι το νέο εγχείρημα του Ούζο Πλωμάριου. Η εταιρεία γιορτάζει τα 120 χρόνια λειτουργίας της και το γιορτάζει μαζί με όλους τους Έλληνες.

Όταν όλοι οι επιχειρηματίες ψάχνουν τρόπους για να ενώσουν την ομάδας τους, στο Ούζο Πλωμάρι Ισιδώρου Αρβανίτου ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να ακούσει ο εργαζόμενος ένα μπράβο και να δει το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρίας που εργάζεται. Έτσι, καλούν τους εργαζόμενους να αφήσουν για μια μέρα τη δουλειά τους και να απολαύσουν το αγαπημένο, σε όλους μας, Ούζο Πλωμάρι.

Το Fortunegreece.com μίλησε με την ομάδα του τμήματος Marketing Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης για τη διαδικασία, τις αντιδράσεις του κόσμου και τις εργασιακές σχέσεις. 

Τι διαδικασία ακολουθείται για το Kalamaraki Day;
Στο διαγωνισμό KalamarakiDay μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ενώσεις προσώπων με ή χωρίς νομική προσωπικότητα, με έδρα την Ελλάδα ή που διατηρούν γραφεία στην Ελλάδα καθώς και οι υπάλληλοί τους ή/και τα μέλη τους, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πείσουν τον υπεύθυνο της εταιρίας που εργάζονται (ή της ένωσης προσώπων), να συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στο site www.kalamarakiday.gr, έτσι ώστε να μπουν αυτόματα στις κληρώσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα, για 2 νικητές!

Οι τυχεροί νικητές, μπορούν να απολαύσουν μαζί με τους συναδέλφους τους (20 έως 50 άτομα) μία εκδρομή – έκπληξη– σε ένα μεζεδοπωλείο δίπλα στη θάλασσα με μεζεδάκια και Ούζο Πλωμαρίου. Το KalamarakiDay διεξάγεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, με ώρα αναχώρησης μεταξύ 12:00-15:00 το μεσημέρι και με διάρκεια περίπου 4–5 ώρες. Τη μεταφορά των ατόμων με λεωφορείο, καθώς επίσης το μενού (μεζέδες και ούζο) τα αναλαμβάνει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και τα προσφέρει εντελώς δωρεάν.

Πιστεύετε πως αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στην εργασία;
Ο στόχος της καμπάνιας είναι να ενώσει τους Έλληνες σε μεγάλες, αισιόδοξες παρέες και να προσφέρει στους εργαζόμενους επιβράβευση και στιγμές ξεγνοιασιάς και απόδρασης που θα γίνουν αφορμή για περισσότερα χαμόγελα και θετικές σκέψεις για το μέλλον. Δεδομένου ότι το θετικό κλίμα στο εργασιακό περιβάλλον, με όσα το διαμορφώνουν (συνεργατικότητα, κέφι, καλή επικοινωνία) είναι ένα παράγοντας ο οποίος επηρεάζει και την παραγωγικότητα στην εργασία, φυσικά και πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας.

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα;
Η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 2.600 και αυξάνονται καθημερινά! Επίσης μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εταιρείες επικοινωνούν μαζί μας για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την ενέργεια και να μας κοινοποιούν ότι ακόμη και αν δεν επιλεχθούν στην κλήρωση θα διοργανώσουν αυτόνομα KalamarakiDay για τους εργαζόμενούς τους.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς είναι τα συγχαρητήρια και τα θετικά σχόλια που δεχόμαστε από όσους τελικά συμμετέχουν στο kalamarakiday. Αυτό είναι για το Ούζο Πλωμαρίου η καλύτερη ανταμοιβή για μια ενέργεια που έχει σχεδιαστεί με πολλή αγάπη και κέφι.

Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή;
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας τη σχετική φόρμα, μέχρι τις 10 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί.

Οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι εργαζόμενοι ή εργοδότες;
Βάσει των όρων του διαγωνισμού, η δήλωση συμμετοχής συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο της κάθε ομάδας/εταιρείας. Εκτός από εργοδότες εταιρειών, δεχόμαστε συμμετοχές και από συλλόγους, σχολές, πανεπιστήμια, ομάδες, σωματεία, από διάφορα τομείς αλλά και περιοχές της Ελλάδας.

Σε πρώτο πλάνο στο Kalamaraki Day είναι οι εργαζόμενοι του Ούζου Πλωμαρίου, που μας περιγράφουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρόγραμμα.

Η Μαρούσα Τσαχάκη (Υπεύθυνη Έρευνας και Διασφάλισης Ποιότητας Αποσταγμάτων), ο Δημήτρης Ευαγγελινέλης (εργαζόμενος στο Τμήμα Απόσταξης) και ο Μανώλης Αρμενάκας (εργαζόμενος στο Τμήμα Εμφιάλωσης) σταμάτησαν για λίγο τις δουλείες τους και μας μίλησαν για το εγχείρημα αυτό.

Μπορείτε να μας περιγράψετε εκείνη τη μέρα;

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα, όπως όλες και όλοι βρισκόμασταν στο πόστο μας, κάνοντας τη δουλειά μας. Ξαφνικά μας είπαν ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι για κάτι σημαντικό. Φυσικά ξαφνιαστήκαμε! Ανταλλάσσαμε βλέμματα με τους συναδέλφους χωρίς να έχουμε τη παραμικρή ιδέα για το τι θα ανακοινωνόταν! Φτάσαμε στο σημείο συνάντησης και ο διευθυντής του αποστακτηρίου βρισκόταν ήδη εκεί και μας περίμενε. Ακόμα και το ύφος του δεν μας έδινε κανένα στοιχείο για το σκοπό της συγκέντρωσης.

Ξεκίνησε να μιλάει και όλοι εμείς περιμέναμε να δούμε τι θα μας πει. Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα μας πει ότι συνταξιοδοτείται, αλλά με το που ακούσαμε «…πάμε στη θάλασσα για καλαμαράκι», ξαφνιαστήκαμε αλλά και νιώσαμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι ο εργοδότης σου νοιάζεται για σένα όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις! Μπήκαμε μέσα στο πούλμαν που μας περίμενε απ’ έξω και κατευθυνθήκαμε στο ταβερνάκι όπου εκεί περιττό να σας πω για το γέλιο που κάναμε! Ήταν υπέροχη εμπειρία!`Αλλωστε τα καλύτερα γλέντια γίνονται εκεί που δεν το περιμένεις.

Πόσο βελτίωσε την αποδοτικότητα σας στην εργασία και πόσο βελτίωσε τις μεταξύ σας σχέσεις;
Το κλίμα στην εταιρεία είναι καλό και δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των εργαζομένων. Ωστόσο, μέσα από μια τέτοια ενέργεια έρχεσαι πιο κοντά με τους συναδέλφους σου, «δένεσαι».  Λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας μας είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με τους συναδέλφους, αλλά να μην έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί τους, ή να βρεθείς μαζί τους εκτός δουλειάς. Το KalamarakiDay μας έδωσε τη δυνατότητα να περάσουμε όλοι μαζί κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς με συναδέλφους και να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» για το μέλλον!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;
Το έζησα και η εμπειρία είναι μοναδική. Είχα τόση ανάγκη για ένα διάλειμμα από τη καθημερινότητα! Το KalamarakiDay βελτίωσε πολύ όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ μας αλλά και με τους προϊσταμένους μας. Ακόμα και η διάθεσή μου για δουλειά έχει αλλάξει. Είναι κάτι που πρέπει να ζήσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το κλάδο στον οποίο εργάζονται.

 

Διαβάστε ακόμα:

 Το ελληνικό ελαιόλαδο που επέλεξαν τα Harrods

Τα startups των δέκα δισ. δολαρίων!

Έξυπνη επαγγελματική κίνηση ή εργασιακό αδιέξοδο;