Overweight στα ομόλογα και underweight στις μετοχές η BlackRock

Overweight στα ομόλογα και underweight στις μετοχές η BlackRock
epa08937078 (FILE) - A view of the offices of the investment management firm BlackRock in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). BlackRock, the the world's largest fund, will publish their 4th quarter 2020 results on 14 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774124 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ό,τι αφορά τα κρατικά ομόλογα, «στοχεύουμε σε ελκυστικά κουπόνια…» επισημαίνει ο επενδυτικός κολοσσός

H  απόδοση των μετοχών την επόμενη δεκαετία θα είναι μεγαλύτερη από τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, παρότι οι μετοχές θα δεχτούν σφοδρό χτύπημα βραχυπρόθεσμα, αναφέρει ο επενδυτικός κολοσσός BlackRock, που προσθέτει: Ωστόσο, οι προσδοκίες για τις τιμές ευνοούν τα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό.

Σε ό,τι αφορά τα κρατικά ομόλογα, «στοχεύουμε σε ελκυστικά κουπόνια…

Μας αρέσουν τα διετή επενδυτικής βαθμίδας, όπου τα πιστωτικά περιθώρια είναι σχεδόν τα μεγαλύτερα την τελευταία διετία. Είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις υψηλές αποδόσεις, αφού ακόμη και οι ήπιες υφέσεις οδηγούν σε μεγαλύτερες αθετήσεις πληρωμών και υποβαθμίσεις των ομολόγων χαμηλότερης ποιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμένουμε να δίνουμε σύσταση “overweight” στα ομόλογα διότι “βλέπουμε” επίμονο πληθωρισμό – και εξακολουθούμε να μας αρέσουν τα μακροπρόθεσμα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό».

Οι λόγοι, σύμφωνα με την BlackRock, είναι οι εξής:

Πιστεύουμε ότι το νέο καθεστώς περιορισμών παραγωγής θα αποδειχθεί επίμονο, ενισχυμένο από τρεις μεγάλες παραμέτρους: α) η γήρανση του πληθυσμού σημαίνει συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού, β) ο γεωπολιτικός κατακερματισμός επανασυνδέει τις αλυσίδες εφοδιασμού, γ) η μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα αναδιαμορφώνει τη ζήτηση και την προσφορά ενέργειας με την πάροδο του χρόνου, ενώ η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει προσδοκίες για επιβράδυνση του πληθωρισμού κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα.

Για τις μετοχές…

Σύμφωνα με την BlackRock, οι μετοχές δεν αντικατοπτρίζουν ακόμη πλήρως τις προσδοκίες για ύφεση και την επακόλουθη επιβράδυνση στα εταιρικά κέρδη. «Γι’ αυτό είμαστε Underweight… Ωστόσο, από στρατηγικής πλευράς αναμένουμε ότι η συνολική απόδοση των μετοχών θα είναι μεγαλύτερη από τα περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος την επόμενη δεκαετία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι βλέπουμε την πολιτική της ύφεσης να υπερισχύει από την πολιτική του πληθωρισμού…

Η επένδυση σε μετοχές είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε μεγαλύτερη ευαισθησία στις διαρθρωτικές τάσεις που επηρεάζουν τους διάφορους τομείς, λέει ο αναλυτής της BlackRock.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tομείς με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, όπως η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη, θα ωφεληθούν περισσότερο κατά μέσο όρο από τις παραδοσιακά ενεργειακές μετοχές.

Σε κάθε περίπτωση, «τα χαρτοφυλάκια πρέπει να είναι πιο δυναμικά και να αλλάζουν πιο συχνά αξιολογώντας συνεχώς την οικονομική ζημιά στην τιμολόγηση της αγοράς» καταλήγει η BlackRock.