Π55: Η φιλοσοφία συναντά την παραγωγικότητα στην καρδιά της Αθήνας

Π55: Η φιλοσοφία συναντά την παραγωγικότητα στην καρδιά της Αθήνας
Αποκαλύπτοντας τα αισθητικά και φιλοσοφικά στοιχεία που κάνουν το Π55 το καλύτερο coworking space.

Φωλιασμένο μέσα στον πολυσύχναστο πυρήνα της Αθήνας, το Π55 είναι το νέο πολυδιάστατο και πολυλειτουρικό coworking space που αντλεί έμπνευση από την ιδέα του Αριστοτέλη για το π, την ουσία της αρμονίας και της ισορροπίας. Πρόκειται για το καινούργιο “σπίτι” των freelancers, των digital nomads, αλλά και των επαγγελματιών που ψάχνουν μια διαφορετική απάντηση στο δίλημμα επιστροφή στο γραφείο ή δουλειά από το σπίτι.

Τοποθετημένο σε ένα ένα κεντρικό σταυροδρόμι της θρυλικής γειτονιάς του Κεραμεικού – αγναντεύει τρεις δρόμους, την Πλαταιών, την Παραμυθίας και την Προφήτου Δανιήλ- το κτήριο που στεγάζει το Π55, αν και εγκαταλελειμένο από τη δεκαετία του 1970, μετατράπηκε σε ένα στολίδι της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με μοντέρνα στοιχεία. Ένας φόρος τιμής στο ιστορικό παρελθόν της πόλης, που διαμορφώνει το μελλοντικό της πρόσωπο.

Πέρασα πρόσφατα μια ημέρα δουλεύοντας στο Π55, παρατηρώντας σιωπηλά τα διαφορετικά πρόσωπα που γέμισαν τον χώρο με την επαγγελματική τους ενέργεια και ανακάλυψα πως δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα coworking space, αλλά για ένα μέρος όπου η παραγωγικότητα συναντά την ψυχική ευεξία.

Με την είσοδο στο Π55, δεν μπορεί κανείς παρά να εντυπωσιαστεί από το κομψό design, την «ήσυχη» πολυτέλεια, αλλά και την 20’s αισθητική του υπέροχου cafe. Πιστοί στο γενικότερο μοτίβο, οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας ενσωματώνουν την ίδια αρμονία, όντας εξοπλισμένοι με κάθε απαραίτητο εργαλείο για μια απαιτητική εργάσιμη μέρα. Εργονομική καρέκλα, καλά φωτισμένο και μεγάλο γραφείο, απίστευτα γρήγορο internet, άφθονες πρίζες και ηχομονωμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι -για calls που δεν ενοχλούν τους υπόλοιπους θαμώνες-, ήταν μόνο μερικές από τις ανέσεις που με παρακινούσαν να «πιάσω» δουλειά το συντομότερο. Παράλληλα, ο φυσικός φωτισμός που πλημμύριζε το δωμάτιο δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα που εξέπεμπε ηρεμία, ενισχύοντας την συγκέντρωσή μου. Αυτή η ισορροπία στοιχείων, συνειδητοποίησα, ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή σχεδιαστική ιδέα: ήταν μια βαθιά φιλοσοφία μεταφρασμένη σε ένα απτό εργασιακό περιβάλλον.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Π55 όμως είναι η ικανότητά του να προσελκύει μεγάλη γκάμα επαγγελματιών. Καθώς εργαζόμουν αθόρυβα, παρατήρησα digital nomads, τηλεργαζόμενους, αλλά και μέλη startups. Παρά τη «σόλο» προσέγγισή μου, ένιωσα τον παλμό μιας κοινότητας να ευδοκιμεί γύρω μου, με κάθε μέλος να συνεισφέρει τη μοναδική του ενέργεια στη συλλογική αρμονία. Επιπλέον, ο χώρος έχει ξεκινήσει να φιλοξενεί εκδηλώσεις και εργαστήρια που στόχευουν να καλλιεργήσουν την προσωπική ανάπτυξη αλλά και να ενισχύσουν κοινωνικούς δεσμούς.

Το Π55 ωστόσο δεν παρέχει μόνο κοινόχρηστους χώρους εργασίας. Προσφέρει μια σειρά από ανέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να ερωτευτούμε ξανά τη δουλειά μας. Οι έξι ιδιωτικές αίθουσες συσκέψεων που φέρουν ονόματα φημισμένων προσώπων της Αρχαίας Ελλάδας, είναι εξοπλισμένες με προηγμένο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για παρουσιάσεις, brainstorming ή σημαντικά meetings. Οι ανοιχτοί χώροι -τύπου σαλόνια- με άνετους καναπέδες και κούνιες, η κοινόχρηστη κουζίνα που προσφέρει από καφέ μέχρι sparkling νερό βρύσης, είναι μικροί κόμβοι δραστηριότητας που, εκτός από στιγμές αναύπαυλας, βοηθούν ιδιαίτερα τις νέες γνωριμίες και το networking. Ενώ το Sappho roof garden με θέα σε ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του κόσμου, την Ακρόπολη, αποτελεί την τέλεια επιλογή είτε για ένα σημαντικό breather, είτε για βραδινή χαλάρωση, με ένα από τα signature cocktails.

Το μεσημεριανό γεύμα στο café του Π55 είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία. Το μενού ακολουθεί τους ρυθμούς της φύσης με εποχικά προϊόντα και επιλογές από βιώσιμες μεθόδους παραγωγής. Τοπικοί αγρότες και παραγωγοί διαθέτουν τα φρέσκα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πλούσιο μενού με επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωινό με vegan και gluten free επιλογές, μέχρι τις απογευματινές πιατέλες τυριών, το Π55 café, με την 20’s αισθητική του, είναι ο ιδανικός χώρος για να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι Ιταλικό, Νοτιοαφρικανικό ή Ελληνικό κρασί μετά τη δουλειά ή έναν πρωινό καφέ και brunch. Και μιλώντας για καφέ, ίσως στο Π55 να βρίσκεται ο καλύτερος της Αθήνας. Οι τέλειοι κόκκοι και η χειροποίητη-χειροκίνητη μηχανή εσπρέσο La Reggia δημιουργούν μια «γιορτή» αισθήσεων και γεύσεων που κάθε φανατικός του λατρεμένου ροφήματος πρέπει να δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή του.

Καθώς η μέρα ξετυλίγονταν, δεν μπορούσα παρά να εκτιμήσω την αφοσίωση της ομάδας που «γέννησε» το Π55. Σε έναν κόσμο που συχνά ορίζεται από γρήγορο ατομικισμό, το δημιούργημά τους λειτουργεί ως μια απαλή υπενθύμιση ότι η αρμονία, η ισορροπία και η συνεργασία είναι απαραίτητες για την ευημερία μας, ακόμη και για εκείνους που επιλέγουν να εργαστούν στη μοναξιά.

Σε μια εποχή που το δίλημμα μεταξύ εργασίας από το σπίτι και επιστροφής στο γραφείο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ίσως τελικά η απάντηση να βρίσκεται στο Π55. Το καινοτόμο coworking space, εμπνευσμένο από τη βαθιά σοφία του Αριστοτέλη,  που παρέχει το τέλειο καταφύγιο σε όσους θέλουν να αγαπήσουν ξανά την επαγγελματική τους ζωή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 522 5555

email: info@pi55.com

Διεύθυνση: Πλαταιών 55, Αθήνα, 104 35, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Τρίτη 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Τετάρτη 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Πέμπτη 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Παρασκευή 9 π.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο κλειστά
Κυριακή κλειστά