Παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών με ελληνικό χρώμα

Παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών με ελληνικό χρώμα

Η startup GloVo ήταν από τις ιδέες που ξεχώρισαν στο Athens Startup Weekend University.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε όπου ο καθένας έχει κλειστεί στο καβούκι του και επιλέγει να αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα που βρίσκονται στον δικό του μικρόκοσμο, ευτυχώς ο αλτρουισμός δεν έχει εκλείψει. Υπάρχουν ακόμα εθελοντές που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη υπάρχει ανάγκη. Το πνεύμα του εθελοντισμού αποτέλεσε και το εναρκτήριο λάκτισμα για τη δημιουργία της Glovo, ενός start up που κύριο μέλημά του είναι η διασύνδεση των εθελοντών με τους διοργανωτές εκδηλώσεων.

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του Κωσταπάνου Μηλιαρέση το Σεπτέμβριο του 2012, κυριολεκτικά μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Τόσος ήταν άλλωστε ο χρόνος που είχαν όλοι οι φοιτητές για να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στον πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Athens Startup Weekend University. Όντας ο ίδιος εθελοντής τον απασχολούσε η δημιουργία μιας πλατφόρμας εθελοντών και η σύνδεσή τους με την αγορά των events. Είχε άλλωστε συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορούσαν είτε λόγω έλλειψης έγκαιρης ενημέρωσης, είτε επειδή δεν είχαν κάποιο γνωστό για να τους δώσει πρόσβαση.

Επιπρόσθετα, πολλά events χαρακτηρίζονταν από έλλειψη σωστής οργάνωσης αφού οι διοργανωτές τους έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν εθελοντές. Έπειτα λοιπόν από παρότρυνση των φίλων του παρουσίασε την ιδέα του, η οποία προκρίθηκε στις 15 καλύτερες, από τις 48 συνολικά που υπεβλήθησαν, και κατέκτησε τη 2η θέση στο διαγωνισμό. Η υλοποίηση της ιδέας ήταν άμεση αφού ένα μήνα μετά την πρόκρισή της μπήκε σε πλήρη εφαρμογή με συνεργασίες πολύ σημαντικών events όπως το TEDxAthens και το Infoco.

Ο Κωσταπάνος είναι τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, έχει ταξιδέψει σε 32 χώρες, έχει δουλέψει εθελοντικά για τρεις μήνες στην Ταϊβάν και είναι πλέον CEO της GloVo. Αν και η αρχική ιδέα ήταν δική του εντούτοις είχε την υποστήριξη των Άρη Κωνσταντινίδη, Χάρη Νινιού, Χρήστου Παναγιώτου, Γιάννη Τσιμαλή και Αλέξανδρου Αντιμάντο. Μετά το τέλος του διαγωνισμού ο Αλέξανδρος αποχώρησε, ενώ προστέθηκαν στην ομάδα η Αργυρώ Τζιτζή και ο Μανώλης Κουλιανός.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης start up έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών στην οποία μπορούν να εγγραφούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κάθε είδους, ανάλογα με την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους. Παράλληλα, λειτουργεί και ως εργαλείο για τους διοργανωτές events, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρετήριο εθελοντών μέσα από το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν έναν αριθμό ατόμων που είναι εξοικειωμένα με τη δράση του εθελοντισμού.

Μέσω της ιστοσελίδα www.glovo.com.gr οι εθελοντές μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία τους και κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα της Glovo επικοινωνεί μαζί τους κοινοποιώντας τους πληροφορίες για όλα τα νέα events στα οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια διαδικασία ακολουθούν και όσοι θέλουν να διοργανώσουν μια εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα:

Μία startup για τις startups

«Investors Day» από το COSMOTE StartUp

Startups από άλλο πλανήτη