Παγκόσμιο πρόβλημα με Lufthansa – «Κατεβάζει» όλα τα αεροπλάνα της

Παγκόσμιο πρόβλημα με Lufthansa – «Κατεβάζει» όλα τα αεροπλάνα της
Photo:
Η Lufthansa έχει στόλο 700 αεροπλάνων…

Η γερμανική αεροπορική Lufthansa AG «προσγείωσε» όλα τα αεροπλάνα της λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με υπολογιστικό πρόγραμμα της εταρείας. 

Οι γερμανικές αρχές εξετάζουν, επί του παρόντος, εάν οι αστοχίες συνδέονται με επίθεση χάκερ, δήλωσε πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται πως η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS AB δέχτηκε κυβερνοεπίθεση αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Lufthansa είπε ότι τα ζητήματα επηρεάζουν τα επίγεια συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών check-in, προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να πούμε εάν τα προβλήματα συνδέονται με την επίθεση της SAS. Τα αεροσκάφη της εταιρείας δεν επηρεάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως ο αερομεταφορέας της Lufthansa έχει υπό τη σκέπη της και τις εταιρείες Austrian Airlines, Brussels Airlines και Swiss Airlines. Η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης την εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings καθώς και άλλα μικρότερα brands. Συνολικά, ο όμιλος διαθέτει περίπου 700 αεροσκάφη, κάτι που τον καθιστά τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης σε μέγεθος στόλου.

Μετά την αναταραχή που ξέσπασε, η μετοχή της Lufthansa υποχωρούσε 2,3% – αν και σε επίπεδο έτους σημειώνουν κέρδη περίπου 22%.

Η γερμανική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας εκτρέπει τις προσγειώσεις στη Φρανκφούρτη, την κύρια βάση της Lufthansa, για να αποτρέψει μια υπερχείλιση, ανέφερε η Deutsche Presse-Agentur. Οι πτήσεις ανακατευθύνονται σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια, όπως στη Νυρεμβέργη, την Κολωνία και το Ντίσελντορφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: