Ο Νετανιάχου καταρρίπτει τις εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Ο Νετανιάχου καταρρίπτει τις εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
epa06629922 (FILE) - Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on during a government cabinet meeting held in the southern Negev Desert town of Dimona, Israel, 20 March 2018 (reissued 26 March 2018). Netanhyahu on 26 March 2018 was questioned by Israeli police for the second time over his role in the telecommunication company Bezeq Telecom Israel's corruption case. EPA/JIM HOLLANDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ «καδράρει» τις ΗΠΑ  και για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετενιάχου, απέρριψε την Κυριακή τις εκκλήσεις από το εξωτερικό για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, κόντρα στη Χαμάς.

Ενημερώνοντας το υπουργικό του συμβούλιο, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι είπε στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών ότι «δεν μπορούν από τη μία πλευρά να υποστηρίζουν την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να μας πιέζουν να τερματίσουμε τον πόλεμο, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς».

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 17.00 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, οι οποίες ακολούθησαν την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που λέγεται ότι σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Η Παλαιστίνη κατηγορεί τις ΗΠΑ

Εξάλλου, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν επίσης, υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα, αλλά και για τις απώλειες των Παλαιστινίων σε ανθρώπινες ζωές.

Ο Σταγιέχ μίλησε στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: