Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ κόβει πρόστιμα και Ίντερνετ σε ανεμβολίαστους φοιτητές

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μεγάλα πρόστιμα και διακοπή πρόσβασης στο Ίντερνετ υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι φοιτητές από τις διοικητικές αρχές σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, ιδιωτικό κολέγιο ελευθέρων τεχνών ανακοίνωσε τις προαναφερόμενες ποινές μέσω email, το οποίο απεστάλη στους 600 φοιτητές του. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι σπουδαστές στο Quinnipiac του Κονέκτικατ έπρεπε να υποβάλουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους έως την 1η Αυγούστου.

Όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίζουν εβδομαδιαία πρόστιμα 100 δολαρίων, με αυξήσεις 25 δολαρίων μετά από κάθε δύο εβδομάδες, έως 200 δολάρια κατ’ ανώτατο όριο την εβδομάδα.

Επίσης, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο της σχολής και το Wi-Fi.

Έτσι, σε έναν φοιτητή θα μπορούσε να επιβληθούν πρόστιμα έως του ποσού των 2.275 $ συνολικά για τη φθινοπωρινή περίοδο, όπως προειδοποίησε το πανεπιστήμιο.

Οι ποινές καλύπτουν όσους δεν λαμβάνουν εμβόλιο, καθώς και μαθητές που δεν κάνουν τεστ COVID-19.

Για τους τελευταίους προβλέπεται πρόστιμο 100 $ για κάθε τεστ που χάνεται.

Οι φοιτητές που έχουν λάβει μία δόση έως τις 25 Αυγούστου δεν θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 14 Σεπτεμβρίου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του πανεπιστημίου.

«Θα θέλαμε να μην χρειαστεί να λάβουμε αυτά τα μέτρα, αλλά η προστασία της υγείας της κοινότητας είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα περιοριστικά μέτρα» , δήλωσε ο επικεφαλής του campus, Tom Ellett