Πάνω από 2 δισ. δολάρια τα έσοδα της Nintendo, με ώθηση από το Super Mario και το Legend of Zelda

Πάνω από 2 δισ. δολάρια τα έσοδα της Nintendo, με ώθηση από το Super Mario και το Legend of Zelda
Super Nintendo World opens at Universal Studios Japan (USJ) in Osaka City, Osaka Prefecture on March 18, 2021. The area is based mainly on the Super Mario, Mario Kart and Yoshi’s Island franchises. Mario and others participate in the opening ceremony. The opening was scheduled for last summer, but it was postponed twice due to the influence of the new coronavirus. For the time being, USJ will distribute numbered tickets and restrict admission as a countermeasure against infection of COVID-19. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Noki Maeda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
Η τελευταία ταινία Mario έχει αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office από την κυκλοφορία της τον Απρίλιο.

Κέρδη και έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατέγραψε Nintendo για τη χρήση του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, με τον ιαπωνικό όμιλο να λαμβάνει ώθηση από τις επιδόσεις της τελευταίας ταινίας του Super Mario και της τελευταίας έκδοσης του παιχνιδιού The Legend of Zelda.

«Οι πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους ήταν οι μεγαλύτερες από το λανσάρισμα του Nintendo Switch», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη την αύξηση των πωλήσεων στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και την υποτίμηση του ιαπωνικού γιεν.

Ο κολοσσός του gaming πούλησε 6,84 εκατομμύρια κονσόλες Switch την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 2,4% σε ετήσια βάση. Η Nintendo διατήρησε την πρόβλεψή της για πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Η Nintendo πούλησε 19,5 εκατομμύρια μονάδες του παιχνιδιού «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» κατά τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους. Το «Mario Kart 8 Deluxe», το οποίο κυκλοφόρησε στο Switch το 2017, ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι της Nintendo την περίοδο αυτή, βοηθούμενο από την επιτυχία της ταινίας Mario, η οποία έχει αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office από την κυκλοφορία της τον Απρίλιο.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε σε συνεργασία με την Universal Studios, σημείωσε το CNBC.

Τα συνολικά έσοδα της Nintendo έφτασαν τα 334,9 δισ. γιεν (2,2 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν έσοδα 317,3 δισ. γιεν.

Τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 90,3 δισ. γιεν, μειωμένα κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 75,7 δισ. γιεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com