Πανούσης: Κινδυνεύει η ζωή μου- Δεν στοχοποίησα τον ΣΥΡΙΖΑ

Πανούσης: Κινδυνεύει η ζωή μου- Δεν στοχοποίησα τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά τις απειλές των πυρήνων της φωτιάς Τόσκας και Παρασκευόπουλος θα έπρεπε να παραιτηθούν».

 

Για τις απειλές που δέχεται η ζωή του, καθώς και για την ευθεία κόντρα του με το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε στην εκπομπή «Στον ενικό» ο τέως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Έρχεται ένα χαρτί που λέει ότι ο τάδε και ο τάδε είπαν θα μου σπάσουν το κεφάλι με πέτρα. Αυτό το χαρτί τι το κάνεις; Αυτό που μπορείς να κάνεις ως υπουργός είναι να πας πολιτικά στον πρωθυπουργό και από άποψη αρμοδιότητας στον υπουργό Δικαιοσύνης. Είπα να φτάσει στον πρωθυπουργό μέσω του κ. Ρουμπάτη. Εγώ πάω μέσω του διοικητή της ΕΥΠ και τα πάει στον πρωθυπουργό. Και μου είπε ότι τα πήγε και μάλιστα προβληματίστηκε ο πρωθυπουργός. Τα πάω στον υπουργό Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Πανούσης και προσέθεσε:

«Με απείλησαν και πάλι όταν αποχώρησα από το υπουργείο. Ο Πανούσης δεν είπε ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είπε ποτέ για τον κ. Λάμπρου. Εγώ είπα ότι κινδυνεύει η ζωή μου από μία συνάντηση στις φυλακές μεταξύ πολιτικών στελεχών και κρατουμένων (…)«Η αναφορά η δική μου λέει ότι έχω αυτά τα χαρτιά. Κινδυνεύει η ζωή μου και θέλω να εξετάσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν στοχοποίησα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ήξερα τα γεγονότα και είπα τον Σεπτέμβριο: Ψηφίστε Τσίπρα. Αυτά ότι είμαι με την διαπλοκή κλ.π. είναι μια αμηχανία που δεν την περιμένεις από την Αριστερά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πανούσης σημείωσε: «Εγώ δεν αφήνω να με καπελώσουν κόμματα. Αν το κάθε κόμμα θέλει να πει τα δικά του και το κάθε κανάλι να δώσει τα δικά του αυτό είναι θέμα του. Εγώ δεν μπλέκω σε αυτά». Ο κ. Πανούσης αποκάλυψε πως έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν: «Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε διότι πρέπει να του αναλύσω ορισμένα πράγματα. Αν ο πρωθυπουργός έχει εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που του έδωσε εξουσία τους πρώτους 7 μήνες θα πρέπει τουλάχιστον να τον ακούσει».

Αιχμές κατά Παρασκευόπουλου

Ο κ. Πανούσης αναφερόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο υπογράμμισε: Μετά τις απειλές των πυρήνων της φωτιάς Τόσκας και Παρασκευόπουλος θα έπρεπε να παραιτηθούν».

Και συμπλήρωσε: «Τι ενοχλεί τον κ. Τσάκαλο; Εάν έχουν γίνει αυτοί οι διάλογοι; Γιατί το διαψεύδει; Γιατί; Ο μόνος λόγος που το κάνει είναι διότι θα έχει πίεση από τους άλλους κρατούμενους ότι διαπραγματεύεται με το υπουργείο μόνος του. Υπάρχει η καταγγελία Μαζιώτη ότι τα έβρισκαν οι Πυρήνες με το υπουργείο Δικαιοσύνης».