Παπανδρέου: Εγώ ζήτησα να μου κόψουν τη βουλευτική αποζημίωση

Παπανδρέου: Εγώ ζήτησα να μου κόψουν τη βουλευτική αποζημίωση

Διευκρινιστική ανακοίνωση από το Γραφείο τύπου της Βουλής με επιστολή του πρώην πρωθυπουργού. 

Το γραφείο τύπου της Βουλής εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση τύπου για το ζήτημα που προέκυψε με την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Γιώργου Παπανδρέου, έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου στην οποία ζητάει ο ίδιος να περικοπεί η βουλευτική αποζημίωσή του, λόγω των επανειλημμένων απουσιών του εξαιτίας των συνεχών ταξιδιών του στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σας ενημερώνουμε ότι, ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας κ. Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον Σεπτέμβριο του 2012, ζήτησε την περικοπή του 1/30 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του ανά απουσία για το σύνολο των απουσιών πέραν του ορίου του άρθρου 63 παρ. 3 του Συντάγματος, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου αυτών.

Η επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχει ως εξής: « Κύριε Πρόεδρε, όπως γνωρίζετε, λόγω διεθνών δραστηριοτήτων μου, ευρισκόμουν εκτός Ελλάδος ορισμένες ημέρες. Παρακαλώ πολύ, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι έχει δοθεί η σχετική έγκριση από το Σώμα, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 63 παρ. 3. του Συντάγματος και να περικοπεί αντιστοίχως η μηνιαία αποζημίωση μου».

Διαβάστε ακόμη: 

Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου ήθελε να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011