Παπανδρέου κατά Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Παπανδρέου κατά Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Υπέρ του Ναι σε συμφωνία στο δημοψήφισμα τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή του τα ξημερώματα.

O πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «το δημοψήφισμα που εισηγείται, μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στον Ελληνικό λαό», και αυτό δεν έχει,όπως αναφέρει, καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου.

«Τότε η Ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία και θέλησε να κάνει συμμέτοχο τον Ελληνικό λαό, με θετική ψήφο και εντολή για μια νέα πορεία προοδευτικών αλλαγών για τον τόπο», σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ και προσθέτει ότι τότε, «ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε την πρόταση για δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας, ζαριά που οδηγεί στη χρεοκοπία».

«Σήμερα, που δεν υπάρχει συμφωνία, τι ακριβώς σημαίνει η πρότασή του για δημοψήφισμα;», διαρωτάται το ΚΙΔΗΣΟ τονίζοντας πως «στην καλύτερη περίπτωση αυτό, δεν αποτελεί απλώς διαφυγή, αλλά και δειλία».
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και τότε να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ΝΑΙ στη συμμετοχή μας στο ΕΥΡΩ», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ.