Παπανδρέου – Βενιζέλος: Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Παπανδρέου – Βενιζέλος: Δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ - Νέες συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος. 

Του Γιάννη Πιτταρά

Νέες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να «γιορτάσει» χωριστά την επέτειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και μάλιστα σε χρόνο παράλληλο με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι ενδεικτικό ότι η έκθεση για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ που διοργανώνει ο πρώην πρωθυπουργός θα ανοίξει με ομιλία του ίδιου την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ δυο ημέρες αργότερα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν και οι επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η έκθεση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 50 χρόνια από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου.

Η έκθεση θα ανοίξει με ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, σκοπός της έκθεσης «είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

Επισήμως από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε καμιά διαρροή ή σχόλιο για τη κίνηση αυτή καθεαυτή του κ. Παπανδρεου, ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι απλώς ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επιβεβαιώνει καθημερινά την επιλογή των “ασφαλών αποστάσεων” από τις επιλογές του διαδόχου του και από το εγχείρημα της κεντροαριστεράς, όπως τουλάχιστον το έχει δρομολογήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου αν ανακοίνωση της έκθεσης του ΙΑΠ, όπου γίνεται λόγος για προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες κατανοούν ότι πρέπει οι ίδιες να μετατραπούν στην «Αλλαγή που οραματίζονται» από ένα περιβάλλον πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που, όπως αναφέρεται, «συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Η ανακοίνωση κλείνει με μια αποστροφή από ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1991 στη Μαδρίτη περί του αγώνα των σοσιαλιστών για ριζοσπαστικές αλλαγές στις κοινωνίες…

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε ακόμη: 

«Η οικία των Παπανδρέου ούτε πωλήθηκε ούτε πωλείται»