Παπουτσάνης: Νέες συνεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Παπουτσάνης: Νέες συνεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Συνεργασία της εταιρείας Παπουτσάνης με διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων αλλά και προώθηση νέας σειράς προϊόντων.

Άμεσα ξεκινούν δύο από τα νέα εγχειρήματα της εταιρείας Παπουτσάνης που αναμένεται να συμβάλλουν στη διατήρηση της αναπτυξιακής της πορείας και το 2015, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς, η εταιρεία Παπουτσάνης θα ξεκινήσει από το δεύτερο μισό του έτους την τροφοδοσία διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε όλη την Ευρώπη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αποκλειστική παραγωγή από την Παπουτσάνης όλων των ξενοδοχειακών προϊόντων ατομικής περιποίησης τα οποία παρέχονται στους ενοίκους των δωματίων, σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά περισσότερο από 20 εκατομμύρια τεμάχια ανά έτος και εκτιμάται ότι δύναται να προσθέσει ετησίως περίπου 1,7 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών της Παπουτσάνης.

Το δεύτερο εγχείρημα αφορά στην έναρξη παραγωγής και προώθησης μίας νέας σειράς προϊόντων με το όνομα OLIVE CARE, η οποία αποτελεί μία πλήρη σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών και σώματος με βάση τ ελληνικό ελαιολάδου και θα απευθύνεται κυρίως σε μη Έλληνες αγοραστές είτε εντός Ελλάδας (τουριστική αγορά) είτε εκτός Ελλάδας (εξαγωγές σε σούπερ μάρκετ του εξωτερικού).

Ο κύκλος εργασιών της Παπουτσάνης κατά τη χρήση 2014 αυξήθηκε κατά 7,1% και ανήλθε σε 17,2 εκατ. ευρώ έναντι 16,0 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 7,0 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 41%. Αντίθετα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους οι συνολικές πωλήσεις φαίνεται να παρουσιάζουν μείωση κατά 18% περίπου κυρίως λόγω της διακοπής της συνεργασίας με μεγάλο πελάτη της εταιρείας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μη λαμβανομένης υπόψη της ως άνω διακοπείσας συνεργασίας, οι πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο φαίνεται να είναι αυξημένες κατά 15% περίπου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014