Παππάς: Συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου

Παππάς: Συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου

Δεν υπάρχει ζήτημα κουρέματος καταθέσεων, είπε ο o υπουργός Επικρατείας.

Για συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου, οπότε λήγουν τα ομόλογα της ΕΚΤ, έκανε λόγο ο στον Alpha o υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Αν κερδίσει το Όχι θα είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα, η συμφωνία θα είναι καλύτερη», εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας.

«Όλα τα μέρη επιθυμούν συμφωνία, τα πράγματα θα είναι θετικά» διαβεβαίωσε ο υπουργός. Όσον αφορά τις καταθέσεις επέμεινε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο για κούρεμα καταθέσεων.

Ο κ. Παππάς εκτίμησε πως οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές, καθώς όπως είπε, ήδη αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος, είπε, να μην υπάρχει ρευστότητα.

Συμφωνία επιθυμούν όλα τα μέρη, τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα», ενώ πρόσθεσε πως είναι «προσωπικά πολύ αισιόδοξος, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, τα πράγματα θα είναι θετικά» ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια «καλύτερη συμφωνία».

Τσακαλώτος: Θα διαπραγματευτούμε βιώσιμη λύση

«Θα διαπραγματευτούμε μια λύση που είναι οικονομικά βιώσιμη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, για το δημοψήφισμα.

Στην ερώτηση πώς θα επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε δύο 24ωρα, όταν εδώ και πέντε μήνες κυβέρνηση και εταίροι διαφωνούν σε πολύ βασικά σημεία με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης να πέφτει στο κενό, ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε πως πλέον υπάρχουν δύο νέα στοιχεία: «Το πρώτο είναι ότι θα έχει μια καινούργια λαϊκή εντολή η κυβέρνηση και το δεύτερο είναι, ότι θα έχει την έκθεση του ΔΝΤ,  που λέει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».