Παράδοση μιας ώρας δοκιμάζει η Amazon στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Παράδοση μιας ώρας δοκιμάζει η Amazon στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου
Stocks of Harry Potter and the Order of the Phoenix books being packed in a secure 186,000 square foot warehouse at Amazon.co.uk's distribution centre in Milton Keynes, Wednesday June 18, 2003, ahead of the book's release on Saturday. With 350,000 pre-orders to date on Amazon.co.uk, delivery is set to be the largest distribution of any single item in e-commerce history. EPA PHOTO/PA/STR

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να πάει ένα ακόμη βήμα παραπέρα αυτό που λέμε άμεση αποστολή.

 

Η Amazon ξεκίνησε μια συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Nicola Formichetti για την παράδοση των δημιουργιών της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου στο κατώφλι των Λονδρέζων εντός μιας ώρας από την παραγγελία.

Η συνεργασία αυτή είναι το τελευταίο «επεισόδιο» της στρατηγικής «δες τώρα, αγόρασε τώρα», με την οποία πειραματίζονται οι σχεδιαστές τις τελευταίες σεζόν.

Η ταχεία παράδοση – εντός 24ώρου για τους πελάτες στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τη City AM – είναι διαθέσιμη για τη σειρά Nicopanda του Formichetti και μόνο στους συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime. Η συγκεκριμένη σειρά ρούχων θεωρείται «φιλική προς τους millenials» με κύριο χαρακτηριστικό της τα ζωηρά χρώματα.

Τους τελευταίους μήνες, η Amazon εστιάζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή της στη μόδα, ελπίζοντας να κάνει για τον κόσμο των ρούχων ότι έκανε και για τον κόσμο των βιβλίων. Στις αρχές του μήνα, ο διαδικτυακός πωλητής λιανικής λάνσαρε μάλιστα τη δική του συλλογή μόδας με την επωνυμία Find, που προσφέρει μοντέρνα σχέδια σε ανταγωνιστικές τιμές.

Άλλα εμπορικά σήματα που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, όπως τα Burberry, Topshop και Tommy Hilfiger, ακολουθούν στρατηγικές «δες τώρα, αγόρασε τώρα», αν και όχι με την ταχύτητα που το κάνει η Amazon.

Η συγκεκριμένη πρακτική, που στη βασική της μορφή περιλαμβάνει την παρουσίαση ρούχων για την τωρινή σεζόν αντί για την επόμενη, έχει δοκιμαστεί από μια σειρά σχεδιαστών και οι γνώμες διίστανται. Οι υποστηρικτές λένε ότι βοηθά στην ευθυγράμμιση του κλάδου της μόδας με την καταναλωτική συμπεριφορά ενώ οι επικριτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για «οργανωτικό εφιάλτη».