Παραλύει το Δημόσιο την Πέμπτη – Γενική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Παραλύει το Δημόσιο την Πέμπτη – Γενική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
Διαδηλωτές από σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, πραγματοποιούν πορεία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η απόσυρση του συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

 

Παραλύει αύριο Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και “τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια”.