Παράνομη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

Έτοιμη για την πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων η κυβέρνηση, δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη - Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράνομη κρίθηκε τελικώς η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας. Το δικαστήριο κήρυξε παράλληλα καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση» αναφέρει σε ανακοίνωση η επιχείρηση, που εκδόθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση.

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ. Η κυβερνητική εκπροσωπος τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Επιμένει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου για την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται» ενώ επιρρίπτει παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα κοινωνικής πόλωσης και ακραίας πολιτικής σύγκρουσης.

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Χωρίς δικαίωμα αντίστασης οι εργαζόμενοι
Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις, αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ .

Διαβάστε ακόμη:

Η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ» 

Eγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

ΣΥΡΙΖΑ: Εθνικής σημασίας το θέμα της ΔΕΗ

Το καυτό καλοκαίρι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας