Παρελθόν και τυπικά η Λαϊκή Τράπεζα

Παρελθόν και τυπικά η Λαϊκή Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των λογαριασμών των πρώην πελατών της στην Τράπεζα Κύπρου.

Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, καθώς πραγματοποιήθηκε η μεταφοράς των λογαριασμών των πρώην πελατών της . Οι πελάτες της πρώην Λαϊκής μπορούν πλέον να κάνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους μέσω του συστήματος της Τράπεζας Κύπρου.

Ο διευθυντής διεύθυνσης λιανικής τραπεζικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ, δήλωσε ότι η μεταφορά 1,1 εκατομμυρίου λογαριασμών στο ηλεκτρονικό σύστημα της Τράπεζας έγινε χωρίς προβλήματα και η ενοποίηση επιτεύχθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Είπε, επίσης, ότι από σήμερα δεν υπάρχει διαχωρισμός στα ταμεία για εξυπηρέτηση των πελατών, ενώ ενιαίες είναι και οι μηχανές Αυτόματης ανάληψης χρημάτων, ΑΤΜ.

Η Λαϊκή Τράπεζα έκλεισε τον Μάρτιο του 2013 -στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου.

Οι πρώην πιστωτές της Λαϊκής κατέχουν το 18% της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο διαχειρίζεται διαχειριστής που ορίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Κύπρος «βλέπει» έξοδο στις αγορές ένα χρόνο νωρίτερα