Παρέμβαση εισαγγελέα για τις «προγραφές» Πολάκη – Εντολή για ποινική έρευνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις «προγραφές» Πολάκη – Εντολή για ποινική έρευνα
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλάει στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Ο υπουργός παρέστη στην τελετή θεσμοθέτησης της 14ης Ιανουαρίου ως ημέρα «Θυσίας του Διασώστη», ημέρα πτώσης του πρώτου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το 2001 και του θανάτου πέντε ανθρώπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Εντολή για ποινική έρευνα κατά του Παύλου Πολάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, σε αντίθεση με τη «έκρηξη» κεφιού και ενθουσιασμού που προκάλεσαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλου  Πολάκη στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και άλλες με αντίστοιχο περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν στα social media, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπαγγέλτως και ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Στο μεταξύ, με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας»

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: