Παρέμβαση Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Παρέμβαση Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιμένει για να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank Walter Steinmeier κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο , στην συνέχεια με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο, 8 Απριλίου, οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την Έκθεση documenta14. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η δήλωση του πρωθυπουργού για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento παρεμβαίνει σήμερα στην υπόθεση της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», τονίζει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, στην οποία απευθύνεται σε προσωπικό τόνο προς τους δύο στρατιωτικούς.  

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, που επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Η Τουρκία πάντως φαίνεται πως αγνόησε την προτροπή των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στη Βάρνα, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς πριν από το Πάσχα.

Κικίλιας: Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας
Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εύχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο τουίτερ. «Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.