Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Eπίθεση κατά των συνυποψηφίων του αλλά και στελεχών του κόμματος για τη στάση που κράτησαν το τελευταίο 24ωρο εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος, ενώ ζήτησε και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε παράλληλα και τους συνυποψηφίους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Ηδη ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω κύκλων του χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη και ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθεί από την Περιφέρεια.

Την παραίτησή του από τη θέση τού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζητάει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το συντομότερο δυνατό και τονίζει πως δυσκολεύεται να καταλάβει αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου με την οποία επεσήμανε ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.

Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν οτι στην εν λογω επιστολή, το κείμενο της οποίας δημοσιοποίησε ο υποψήφιος προεδρος της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντησε ποτέ.Επίπλεον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά απο την ΚΕΦΕ, παρα τις προφανείς αδυναμίες της, όπως αναφέρει, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πως η θέση αυτή του δημιούργησε περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα. Μάλιστα πρότεινε και κάποια ονόματα ως αντικαταστάτες όπως του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και του Δημήτρη Σιούφα.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. ‘Οπως είπε στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προσήλθε με σεβασμό στους συνυποψηφίους του και στη διαδικασία γι αυτό και δεν απάντησε και σε προκλήσεις που δέχτηκε. «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε.

Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που όλοι μαζί θα βρίσκαμε να προχωρήσουμε μπροστά, μερικοί συνάδερφοι βρήκαν αυτή την τεχνική βλάβη ως πεδίο προσωπικής επίθεσης ενώ και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».

Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «’Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γννώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησεάφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία.

«Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. « Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Τζιτζικώστας προς Μεϊμαράκη: Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου

«Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα»

Ο κ. Μειμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. « Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διαννοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» είπε.

«Εγω θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θελουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε.

Για το θέμα της αναβολή των εκλογών ανέφερε: «ήταν απολύτως τεχνικό το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη και να προχωρήσουμε διαδικασία με τον ταχύτερο τρόπο. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία. Είναι πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και ζητούν την παραίτηση του προέδρου. Αντιθέτως θέλω να θυμίσω ότι όταν παρενέβην πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου».

Διαβάστε επίσης: «Εμφύλιος» στη ΝΔ: Τα σενάρια της επόμενης μέρας