Παραιτήθηκε ο Παντελής Καψής

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

«Δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης, και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της», δήλωσε σε ανακοίνωσή του με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ο Παντελής Καψής.

Στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καψής αναφέρει πως «η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη συγκρότησή της. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα είναι έτοιμη να μεταδώσει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ολοκληρώνεται η στελέχωσή της, με διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες. Αμέσως μετά, εντός του Μαΐου προβλέπεται να λειτουργήσει και το δεύτερο κανάλι, που θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα με ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα παράγεται από τη διεύθυνση της Βόρειας Ελλάδας».

Παράλληλα, σημειώνει πως «η υπόθεση μιας πραγματικά ανεξάρτητης τηλεόρασης, ωστόσο, δεν σταματά εδώ. Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί κουλτούρα και παράδοση ανεξαρτησίας, τόσο στο στελεχιακό δυναμικό της όσο και στο πολιτικό μας σύστημα. Με αυτή την έννοια, είναι ένας αγώνας διαρκής που μας αφορά όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Καψής: «Θα παραιτηθώ όταν εκπέμψει ο νέος φορέας της ΔΤ»