Πάσχα 2019: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό

Πάσχα 2019: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό
Κόσμος περιμένει την λήξη στάσης εργασίας στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα , Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. Στάση εργασίας πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων λειτουργίας μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 23:00 έως την λήξη της λειτουργίας , διαμαρτυρόμενοι όπως αναφέρουν για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά συντήρησης συρμών και εγκαταστάσεων , την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας ,την ταλαιπωρία επιβατικού κοινού με τεράστιες ουρές και αναμονές , τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει απομείνει , την αυθαιρεσία της διοίκησης στην διαδικασία εξέλιξης προσωπικού, καταστρατηγώντας, κάθε έννοια του κανονισμού εργασίας ,την γενική απαξίωση του φορέα και την στοχοποίηση εργαζομένων με μονομερείς βλαπτικές μεταβολές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας θα επέλθουν, τις μέρες του Πάσχα.

Στις ημέρες του Πάσχα έχει προσαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργίας λεωφορείων, τρόλεϊ, ηλεκτρικού και μετρό.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, θα κινούνται με πρόγραμμα Σαββάτου.

Οι συρμοί στο μετρό θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 7 λεπτά από τις 09.00 έως τις 17.00 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Υπενθυμίζεται πως δεν θα ισχύσει η δίωρη παράταση λειτουργίας που εφαρμόζεται τις Παρασκευές.

Στον ηλεκτρικό οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 10,5 λεπτά.

Τα δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν με πρόγραμμα Κυριακής, ενώ θα αποσυρθούν νωρίτερα, ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23.00.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Τα λεωφορεία θα κινηθούν με πρόγραμμα Κυριακής και τα τρόλεϊ με ειδικό πρόγραμμα Κυριακής.

Τρίτη 30/4/2019
Τόσο στα δρομολόγια των λεωφορείων όσο και σ’ αυτά των τρόλεϊ θα εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα Σαββάτου.

Πρωτομαγιά 1/4/2019
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ, «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές». Και προσθέτουν «υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

Πηγή: news247.gr