Πάσχα: «Μένουμε Σπίτι» χωρίς…αυτοκίνητο; Το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ

Πάσχα: «Μένουμε Σπίτι» χωρίς…αυτοκίνητο; Το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ
epa08343148 Turkish police officers stop cars and check their drivers' permissions to exit from Istanbul on the D-100 state road of Istanbul, Turkey, 04 April 2020. Turkish President Erdogan announced on 03 April the shutdown of borders of 31 cities in a bid to halt the spread of coronavirus. Turkey suspended all international flights and all inter-city travels are subject to local authorities' permission as part of measures to prevent the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. The country decided also to halt public events, temporarily shut down schools, and suspend sporting events. EPA/ERDEM SAHIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα χωρίς ΙΧ, δηλαδή με απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων για συγκεκριμένες ώρες, φαίνεται ότι εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να τηρηθούν χωρίς εξαιρέσεις τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα.

Σε περίπτωση που τό μέτρο ισχύσει,αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης των ΙΧ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να μπει «φρένο» στις μετακινήσεις πιστών προς εκκλησίες για την Ανάσταση, αλλά και την Κυριακή σε σπίτι συγγενών και φίλων. Με την απαγόρευση θα μπορούσε να ελεγχθεί έτι περαιτέρω η μετακίνηση μεγάλης μερίδας πολιτών που θα θελήσουν με διάφορους τρόπους να σπάσουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.