Πασίγνωστη τουρκική αλυσίδα καφέ έρχεται Ελλάδα!

Πασίγνωστη τουρκική αλυσίδα καφέ έρχεται Ελλάδα!

Θέμα ημερών το άνοιγμα των πρώτων δύο καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη για τη Mado. 

Θέμα ημερών αποτελεί το άνοιγμα των δυο πρώτων καταστημάτων της μεγαλύτερης αλυσίδας καφεζαχαροπλαστείων της Τουρκίας Mado στη Θεσσαλονίκη. Τα δυο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται στην οδό Βενιζέλου 8 και στη Λεωφ. Νίκης 65. Η αλυσίδα καφέ και παγωτού είναι σύμβολο στην γείτονα, αφού συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες. Ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη και έχει ταξιδέψει τη φήμη της μέχρι το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, την Κύπρο, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του χρόνου, στόχος της αλυσίδας είναι η επέκτασή τους στην Αθήνα, σε δημοφιλή τουριστικά ελληνικά νησιά και άλλες βαλκανικές χώρες. Πέραν της εμπορικής της παρουσίας, η MADO επέλεξε να δημιουργήσει στην Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη τη MADO Ευρώπης, ώστε να επιχειρήσει από εκεί το άνοιγμά της στις βαλκανικές αγορές.

 

Την όλη προσπάθεια στηρίζει και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας, ιδιοκτήτης του Silver Holidays και μέλος της διοίκησης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Στέφανος Χατζημανώλης, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της ελληνικής δραστηριότητας της τουρκικής εταιρίας.  Οι Τούρκοι θέλουν να επενδύσουν στην τουριστική δυναμική της χώρας μας και να απευθυνθούν στις σημαντικές ροές τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, ενώ η επιλογή της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει την αγάπη τους για την πόλη-γενέτειρα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η Mado διατηρεί περισσότερα από 400 καταστήματα, τα 300 εξ αυτών στην Τουρκία και τα υπόλοιπα σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ρωσία, το Ντουμπάι, η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Το κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kαχραμανμαράς, στη Νότια Τουρκία, που θεωρείται η πατρίδα του ντοντουρμά, του φημισμένου τουρκικού παγωτού, με το οποίο η αλυσίδα έχει ταυτίσει το όνομά της, ενώ η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει και άλλα τουρκικά παραδοσιακά γλυκά και ροφήματα (κιουνεφέ, μπακλαβά, σαλέπι κ.ά.).