ΠΑΣΟΚ: Το κόστος ζωής αυξάνεται με ευθύνη της κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ: Το κόστος ζωής αυξάνεται με ευθύνη της κυβέρνησης
Τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη, περιμένοντας τα αποτελέσματα, καθώς είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη στοχευμένη -και για όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων- μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος γενικός πληθωρισμός στην Ελλάδα μπορεί να παρέμεινε στάσιμος (2,4%) τον Ιούνιο, αλλά σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 1% που συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά τη Μάλτα”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Η αθροιστική, δε, επιβάρυνση του ελληνικού λαού είναι τεράστια, καθώς εδώ και έντεκα μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων κινείται σταθερά σε υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο των 27 κρατών μελών.

Τα δύσκολα όμως δεν είναι πίσω μας, όπως αρέσκεται να δηλώνει ο πρωθυπουργός. Ο Ιούλιος έρχεται με μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση από την πρώτη Ιουλίου αποφάσισε, σε αντίθεση με τις αρχικές της εξαγγελίες, την επαναφορά του 24% στον ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη στοχευμένη -και για όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων- μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Η κυβέρνηση όμως, όχι μόνο αδυνατεί να εγγυηθεί το αντίκρισμά της στον καταναλωτή αλλά μέσα από τον επίμονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Δήμας παραδέχτηκε στη Βουλή την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος του μειωμένου ΦΠΑ ακόμα και σε μια μόνο κατηγορία τροφίμων, όπως το ελαιόλαδο.

Με ποια, λοιπόν, αξιοπιστία ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνησή του κινδυνολογούν για το «τεράστιο δημοσιονομικό κόστος» του μειωμένου ΦΠΑ συνολικά στα τρόφιμα, όταν δεν μπορούν να το υπολογίσουν ούτε για το ελαιόλαδο;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: