Πατέλης: Το 2025 το Χρηματιστήριο Αθηνών θα «μπει» στις ανεπτυγμένες αγορές 

Πατέλης: Το 2025 το Χρηματιστήριο Αθηνών θα «μπει» στις ανεπτυγμένες αγορές 
Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού
Η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, άρα η θέση της είναι δίπλα στις υπόλοιπες αναπτυγμένες αγορές

Την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές «προανήγγειλε» με συνέντευξή του στο Bloomberg ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Όπως είπε, η αναβάθμιση θα ανακοινωθεί εντός του 2024 και θα πραγματοποιηθεί το 2025. Συμπλήρωσε δε ότι η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, άρα η θέση της είναι δίπλα στις υπόλοιπες αναπτυγμένες αγορές.

«Υπάρχουν ακόμη κλάδοι οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, για παράδειγμα η ναυτιλία, ο τουρισμός, η τεχνολογία – και νομίζω ότι ήδη η ηγεσία του Χ.Α. ασχολείται ενεργά με την προσέλκυση των συγκεκριμένων κλάδων» τόνισε ακόμη ο κ. Πατέλης.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρθηκε επίσης στην πώληση ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και στη Δημόσια Εγγραφή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ σε ό,τι αφορά το επικείμενο placement της Τράπεζας Πειραιώς επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με μια σχετικά μικρή χρηματιστηριακή αγορά, ωστόσο η επικείμενη διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: