Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας

Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας
Ο Τραμπ και ο Λιου θα υπογράψουν το έγγραφο των 86 σελίδων, στον Λευκό Οίκο, παρουσία 200 καλεσμένων από τον επιχειρηματικούς, κυβερνητικούς και διπλωματικούς κύκλους. «Διατηρούνται οι δασμοί», ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Σε μία νέα, πιο ήπια φάση αναμένεται να μπει σήμερα ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε θα υπογράψουν την αρχική εμπορική συμφωνία που έχει στόχο να ενισχύσει τις κινεζικές αγορές αμερικανικών προϊόντων από τον τομέα της μεταποίησης, της γεωργίας, της ενέργειας και των υπηρεσιών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με αυτή την Πρώτη Φάση σφραγίζεται το τέλος της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο Τραμπ και ο Λιου θα υπογράψουν το έγγραφο των 86 σελίδων, στον Λευκό Οίκο, παρουσία 200 καλεσμένων από τον επιχειρηματικούς, κυβερνητικούς και διπλωματικούς κύκλους.

Μνούτσιν: Παραμένουν οι δασμοί έως την ολοκλήρωση της Φάσης 2

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε ισχύ δασμούς που επιβάλλει σε αγαθά που εισάγονται στη χώρα από την Κίνα ως την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Φάσης 2» της διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Αυτοί οι δασμοί θα παραμένουν σε εφαρμογή ωσότου υπάρξει η ‘Φάση 2’. Εάν ο πρόεδρος επιτύχει γρήγορα την Φάση 2, θα εξετάσουμε την άρση των δασμών στο πλαίσιο της Φάσης 2», τόνισε ο Μνούτσιν σε δημοσιογράφους. «Δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση των δασμών. Κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι εντελώς λαθεμένη», τονίζει εξάλλου κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ.