Πέγκυ Αντωνάκου: Η ηγεσία, η πορεία στη Microsoft και ο ρόλος των γυναικών στις επιχειρήσεις (βίντεο)

Πέγκυ Αντωνάκου: Η ηγεσία, η πορεία στη Microsoft και ο ρόλος των γυναικών στις επιχειρήσεις (βίντεο)

H Πέγκυ Αντωνάκου, επικεφαλής της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μιλώντας στο Fortune στο πλαίσιο του αφιερώματος «Change The World», έκανε ειδική αναφορά στις καλύτερες, αλλά και στις δυσκολότερες στιγμές στη Microsoft από τη στιγμή που ανέλαβε ως η πρώτη και νεότερη γυναίκα επικεφαλής της εταιρείας.

Το 2016  ο Satya Nadella, επικεφαλής της Microsoft, βράβευσε στο ετήσιο συνέδριό στις ΗΠΑ την ελληνική θυγατρική ως την κορυφαία μεταξύ χωρών συγκρίσιμου μεγέθους.

«Η βράβευση αφορούσε στο οικονοµικό έτος 2015-2016, µε ηµεροµηνία αφετηρίας την 1η  Ιουλίου 2015, την τρίτη µέρα εφαρµογής της τραπεζικής αργίας και των capital controls. Ήταν µια ιστορική στιγµή, καθώς για πρώτη φορά η Microsoft Hellas σηµείωνε τέτοια διάκριση. Οι µέρες των capital controls, όπως θα θυµάστε, ήταν πολύ δύσκολες για τη χώρα και για εµάς. Υπήρχε άγχος για το τι θα γίνει, υπήρχε δυσκολία στο πώς θα πληρώσουµε ακόµη και τους εργαζοµένους µας, δηλαδή πρακτικά ζητήµατα που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις. Η στήριξη που πήραµε από τη «µαµά» Microsoft ήταν συγκινητική και έτσι καταφέραµε να ξεπεράσουµε τις δυσκολίες. Η βράβευση, λοιπόν, το 2016 ήταν µια αναγνώριση της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2012, όταν ανέλαβα επικεφαλής. Η κατάσταση της αγοράς ήταν ήδη δύσκολη. Τότε θεώρησα ότι ήταν σηµαντικό να δηµιουργήσω όραµα και να θέσω υψηλούς στόχους στην οµάδα µας. Ήταν το µεγάλο µας στοίχηµα: να µην αφήσουµε την κρίση και τις δυσκολίες να αποτελέσουν εµπόδιο για τη δική µας απόδοση. Και το κερδίσαµε» αναφέρει η Πέγκυ Αντωνάκου. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης κάνει λόγο για τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να έχει ένας manager για να ηγηθεί μια εταιρείας με διεθνές αποτύπωμα, όπως είναι η Microsoft.

«Βιώνουµε µια εποχή αλλαγών, που διαµορφώνει νέα δεδοµένα και για την ηγεσία. Ένας ηγέτης σήµερα είναι πρακτικά αδύνατο να τα γνωρίζει όλα. Η πληροφορία που είναι διαθέσιµη είναι τεράστια και η ηγεσία πρέπει να µετακινηθεί σε µια κατάσταση «από τα ξέρω όλα» στο «συνεχώς µαθαίνω». Οφείλουµε να γίνουµε όλοι µαθητές, να µαθαίνουµε από τα λάθη µας και να φροντίζουµε τους ανθρώπους µας, µε ενσυναίσθηση. Αυτό, που είναι διαχρονικό είναι ότι ένας ηγέτης χρειάζεται πυξίδα, όραµα και σταθερό χέρι στο τιµόνι».

Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Δείτε επίσης:

To βίντεο με τα highlights της συνέντευξης της Πέγκυς Αντωνάκου στο Fortune Greece

Βίντεο: Πώς η Microsoft αλλάζει τον κόσμο με την τεχνητή νοημοσύνη

Βίντεο: Η 4η βιομηχανική επανάσταση, η Μicrosoft στην Ελλάδα και η κορυφαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο