Πέντε πράγματα που πρέπει πάντα να έχετε στο γραφείο σας

Πέντε πράγματα που πρέπει πάντα να έχετε στο γραφείο σας

Μια μικρή λίστα για να βάλετε τάξη.

Το γραφείο σας είναι ο χώρος όπου επιτελείτε όλα τα εργασιακά σας καθήκοντα. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να οργανώσετε το γραφείο σας με τρόπο που να ενισχύει την παραγωγικότητα, αντί να το γεμίσετε με πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή.

Ιδού πέντε πράγματα που πρέπει πάντα να έχετε εκεί:

1. Ένα καλό κάθισμα γραφείου
Το να κάθεστε σε μια καθόλου άνετη καρέκλα μπορεί να προκαλεί πόνους στην πλάτη και να μην σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στα καθήκοντά σας. Μια καλή καρέκλα γραφείου πρέπει να παρέχει επαρκή στήριξη ώστε να απορροφά την πίεση από τους μυς της πλάτης σας. Αποφύγετε τους πονοκεφάλους και την αίσθηση κούρασης επενδύοντας σε ένα άνετο κάθισμα.

2. Ένα ημερολόγιο-ατζέντα
Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το Google Calendar για να σημειώνετε σημαντικές ημερομηνίες, δεν είναι άσχημη ιδέα να γράφετε τις υπενθυμίσεις (ραντεβού, προθεσμίες κλπ.) στο χαρτί. Η ύπαρξη ενός ημερολογίου-ατζέντας κοντά στο γραφείο μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τα πάντα και να αποφύγετε έτσι το οποιοδήποτε λάθος στον προγραμματισμό σας.

3. Έναν ασύρματο εκτυπωτή
Είναι αλήθεια ότι το διαδίκτυο επιτρέπει να κάνουμε μια σειρά εργασιών, από τα ψώνια μέχρι τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Όμως, θα υπάρχουν πάντα στιγμές όπου θα χρειαστείτε έναν εκτυπωτή. Για παράδειγμα, μπορεί να πρέπει να εκτυπώσετε ένα έγγραφο για κάποιον υπάλληλό σας ή να θέλετε να επιμεληθείτε και να διορθώσετε ένα κείμενο με χαρτί και μολύβι. Εάν ο εκτυπωτής είναι ασύρματος, γλιτώνετε κι από κάμποσα καλώδια στον χώρο.

4. Ένα συρτάρι αρχειοθέτησης
Θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να κρατήσετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση σημαντικά έγγραφα, όπως αποδείξεις ή εντολές πληρωμών. Για να μην χάσετε αυτά τα έγγραφα, πάρτε ένα συρτάρι αρχειοθέτησης. Θα ξέρετε πάντα πού να βρείτε οποιοδήποτε έγγραφο, όταν το χρειαστείτε.

5. Έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
Εάν βασίζεστε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για τις περισσότερες εργασίες, μην ξεχνάτε να κρατάτε ψηφιακά αντίγραφα των σημαντικών αρχείων και εγγράφων σε περίπτωση που χαλάσει το κομπιούτερ. Πλέον, οι τιμές των εξωτερικών σκληρών δίσκων είναι αρκετά χαμηλές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, αν και στον εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορείτε να έχετε πρόσβαση ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.