Πέντε τρόποι για να γίνετε ο αγαπημένος υπάλληλος του γραφείου

Πέντε τρόποι για να γίνετε ο αγαπημένος υπάλληλος του γραφείου
Business people giving high five in office

Πόσο καλά συμπεριφέρεστε στους συναδέλφους σας; 

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στο γραφείο, αυτό σημαίνει πως περνάμε περισσότερη ώρα με τους συναδέλφους μας παρά ε τους φίλους μας. Για να είμαστε ειλικρινείς, οι συνάδελφοι μας είναι εκείνοι που μοιράζονται τη καθημερινότητα μαζί μας. Κι όμως αν το καλοσκεφτούμε, πόσο καλοί είμαστε μαζί τους; Πόσο ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο που μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι;

Οι περισσότεροι σκέφτονται πως δεν έχουν ανάγκη να δημιουργήσουν φιλίες εντός εργασιακού χώρου, αλλά το να είμαστε καλοί με τους διπλανούς μας δεν είναι μόνο θέμα ευγένειας, αλλά θα βελτιώσουν τόσο τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις σχέσεις μεταξύ εργαζομένων.

Ας δούμε βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με τους συναδέλφους μας.

Μοιραστείτε κάποιο αστείο link

Αν βρείτε στο διαδίκτυο κάτι αστείο που σας έκανε να γελάσετε, είναι πολύ πιθανό να το στείλετε και σε κάποιον φίλο σας. Γιατί, λοιπόν, να μη το στείλετε και σε κάποιον συνάδελφο; Οι άνθρωποι στα διπλανά γραφεία θα σας «κρατούν παρέα» τις επόμενες 8 ώρες για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, φτιάξτε τους τη διάθεση! Αν βρείτε κάτι που να εκφράζει τη κουλτούρα της εταιρείας, μπορείτε να στείλετε και ένα ομαδικό email – με προσοχή μήπως προσβάλλει κάποιον.

Ρωτήστε κάποιον πως συνεχίστηκε η ημέρα του αφού έφυγε από το γραφείο

Το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ξεκινήσετε μια συζήτηση και να ενδιαφερθείτε για κάποιον συνάδελφο είναι ο πιο απλός τρόπος για να δείξετε καλοί στο γραφείο σας. Δε χρειάζεται να αφιερώσετε μισή ώρα για να μάθετε κάθε λεπτομέρεια, αλλά απλές ερωτήσεις για το πώς κύλησε το απόγευμα ή αν έκανε κάτι το βράδυ θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις σας.

Ζητήστε από κάποιον συνάδελφο σας να φάτε μαζί το μεσημέρι

Οι περισσότεροι αποφεύγουν να σπαταλούν πολύ χρόνο για το μεσημεριανό τους. Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Α βγείτε να πάρετε κάτι απ’ έξω, προσκαλέστε κάποιον συνάδελφο να φάτε μαζί. Θα τον κάνετε αμέσως να νιώσει ιδιαίτερος!

Πάρτε έναν επιπλέον καφέ

Σπάνια κάποιος στο γραφείο αρνείται έναν καφέ. Είτε σταματήσετε στο δρόμο προς το γραφείο για να πάρετε καφέ, είτε παραγγείλετε πάρτε έναν επιπλέον καφέ (ή τσάι) και κεράστε κάποιον συνάδελφο σας. Όχι μόνο θα του δώσει ενέργεια, αλλά θα του φτιάξει και τη διάθεση!

Κάντε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουν οι εργαζόμενοι για τη δουλειά τους είναι πως αισθάνονται ότι τους υποτιμούν. Όλοι έχουμε υπάρξει σε αυτή τη θέση και ξέρουμε πως δεν είναι ευχάριστη. Τι καλύτερο, λοιπόν, απ’ το να κάνετε κάποια θετικά σχόλια για τους συναδέλφους σας; Ίσως κάποιος εργάστηκε σκληρά στο τελευταίο project ή κάποιος βοήθησε πολύ στις πωλήσεις. Στείλτε ένα μήνυμα να του πείτε συγχαρητήρια. Μια τόσο απλή κίνηση θα του ανεβάσει κι άλλο την αυτοπεποίθηση.