Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Καΐρου

Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Καΐρου

Με διαφορά λίγης ώρας σημειώθηκαν οι εκρήξεις μικρής ισχύος σε σταθμούς στο κέντρο και στα πέριξ της πρωτεύουσας της Αιγύπτου.

Πέντε βόμβες μικρής ισχύος έχουν εκραγεί μέχρι στιγμής σήμερα σε τέσσερις σταθμούς του μετρό εντός και στα πέριξ του Καΐρου στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο σταθμό του μετρό του βόρειου Καΐρου «Εζμπέτ ελ Νάχλα» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, υποστράτηγος Αλάα Άμπντελ Ζάχερ.

Νωρίτερα, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, εξερράγησαν βόμβες σε τρεις σταθμούς του μετρό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μέσα σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο. Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου του Καΐρου και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφεριακές συνοικίες. 

Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, διαβεβαιώνει πως μία από τις βόμβες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών προσώπων και μια άλλη δεν προκάλεσε παρά ισχυρό κρότο και όχι ζημιές.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή στην προεδρία του Στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι -τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου- κυβερνά τη χώρα με «σιδηρά πυγμή», καταστέλοντας κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη:

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης 7-10 ετών στους δημοσιογράφους του Al Jazeera

Ταξίδι «αστραπή» στην Αίγυπτο για τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών

Αίγυπτος: Επικυρώθηκαν οι θανατικές ποινές για 182 άτομα

Αίγυπτος: Καταδίκη 683 υποστηριχτών του Μόρσι σε θάνατο