Περήφανος για την Μέρκελ ο Βαρουφάκης!

Περήφανος για την Μέρκελ ο Βαρουφάκης!

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών εξήρε τη στάση της Γερμανίδας καγκελάριου στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Συνέντευξη στη «Deutsche Welle» παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και στο πλαίσιο αυτής αναφέρθηκε τόσο στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν… προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης – παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Ως Ευρωπαίος είμαι περήφανος για την Άνγκελα Μέρκελ. Η στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε:

«Όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα σου, ο οποίος είναι πεινασμένος, ο οποίος έχει πυροβοληθεί, ο οποίος είναι τραυματίας, έχεις την ηθική υποχρέωση – και πιστεύω ότι η καγκελάριος Μέρκελ το κατανοεί – να ανοίξεις την πόρτα ανεξάρτητα από το κόστος».