Περιήγηση του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ

Περιήγηση του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο Αντ. Σαμαράς βρέθηκε στην έκθεση του CERN, στο περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στο περίπτερο των νέων υπηρεσιών ΚΕΠ.

Επίσκεψη σε περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε αμέσως μετά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργο Ορφανό, και τον πρόεδρο της Helexpo – ΔΕΘ, Tάσο Τζήκα, επισκέφθηκε πρώτο το περίπτερο 14 και το σταντ των νέου τύπου ΚΕΠ. Εκεί τον συνόδευσαν επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το έργο των νέου τύπου ΚΕΠ, αναφέροντας ότι «το τελευταίο πεντάμηνο έχουν εκδοθεί ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά, με ηλεκτρονικό τρόπο».

Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση της υπαλλήλου να ζητήσει όποιο πιστοποιητικό επιθυμεί και αφού της έδωσε το διαβατήριο του, μέσα σε ένα λεπτό, εκείνη του εκτύπωσε από τον υπολογιστή και του έδωσε το πιστοποιητικό που είχε ζητήσει.

Επίσκεψη, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που στεγάζεται στην 79η ΔΕΘ, πραγματοποίησαν ακόμη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζονται στο κοινό τα «ΚΕΠ του μέλλοντος», ενώ -όπως έκανε γνωστό- τους τελευταίους πέντε μήνες εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online, με μια απλή διασύνδεση βάσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, τα χαρακτήρισε καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. «Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας», δήλωσε.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη λειτουργία των ΚΕΠ γίνεται και εξοικονόμηση σε ενοίκια και τόνισε ότι «στόχος είναι να έχουμε ένα ΚΕΠ σε κάθε δημοτική κοινότητα και να είναι γεωγραφικά κατανεμημένα, ώστε αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να είναι κοντά σε ένα ΚΕΠ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού και τους δημάρχου στο περίπτερο της ΔΕΘ, εντός του Οκτωβρίου, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Επίσης, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική. Ακόμα, ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούντο σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά επισκέφθηκε την έκθεση του CERN στο περίπτερο 14 και μίλησε με Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες που εργάζονται στο ευρωπαϊκό πείραμα. «Νιώθουμε υπερηφάνεια που είστε εκεί» τους είπε ο κ. Σαμαράς, αλλά σημείωσε ότι «τώρα που η προσπάθεια για ανάπτυξη αποδίδει» η χώρα χρειάζεται ικανούς και άξιους επιστήμονες που μπορούν να προσφέρουν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 8, όπου παρακολούθησε την ίδρυση επιχείρησης, μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης. Η υπάλληλος έδειξε στον πρωθυπουργό την ηλεκτρονική σελίδα από την οποία εκτυπώνονται όλα τα απαρίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή του αιτούμενου επιχειρηματία και αφού συμπληρώνεται με τον ίδιο τρόπο η φόρμα της αίτησης, άμεσα ολοκληρώνεται η εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ και η έναρξη επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο χώρο της έκθεσης ο πρωθυπουργός συζήτησε και χαιρέτισε εκθέτες και επισκέπτες, ενώ άκουσε και τα παράπονα και ενός μικροομολογιούχου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, επισκέφθηκε το περίπτερο της αστυνομίας, όπου ενημερώθηκε και παρακολούθησε νέες διαδικτυακές εφαρμογές της αστυνομίας για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και την πρόληψη και καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ιδιαίτερα της παιδοφιλίας. Ο πρωθυπουργός στρεφόμενος στον υπουργό τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε εγκλήματα παιδοφιλίας και εμπορίας ναρκωτικών.

«Η αυστηρότερη δυνατή ποινή που υπάρχει, πρέπει να είναι για αυτούς. Έμποροι ναρκωτικών και παιδόφιλοι, τα δύο καρκινώματα. Οίκτος κανένας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αποχωρώντας από τον χώρο της ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε χειραψίες με άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας και αναχώρησε για το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη, που μετά από χρόνιο αίτημα των κατοίκων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

«Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της» το μήνυμα Σαμαρά στη ΔΕΘ (Βίντεο)

«Φρούριο» θυμίζει η Θεσσαλονίκη

79η ΔΕΘ: To αναλυτικό πρόγραμμα όλων των πολιτικών αρχηγών