Περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Βόρεια Ελλάδα

Περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Πλαταμώνα κι έκανε δηλώσεις στήριξης σε Καλαφάτη και Ιωαννίδη.

«Η Ελλάδα επανεκκίνησε το δυναμικό της και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με σταθερά βήματα μπροστά», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο στις σήραγγες παράκαμψης του Πλαταμώνα, στον Παντελεήμονα Πιερίας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων, Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος του έδειξε το σχεδιάγραμμα του έργου και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο οποίο μετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρίες, χάρη στο οποίο θα παρακαμφθούν οι επικίνδυνες στροφές του Πλαταμώνα και έτσι η διαδρομή θα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς και χωρίς τα τροχαία ατυχήματα του παρελθόντος.

Ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Δημήτρης Γκατσώνης, είπε στους δημοσιογράφους ότι όλα τα εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα απασχοληθούν έως και 1.500 άτομα συνολικά στο έργο και συνεργάζονται με περίπου 200 εταιρίες ελληνικές και κυρίως τοπικές.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του 2015, όμως ο στόχος είναι τα νέα τμήματα να ανοίξουν και να δοθούν στην κυκλοφορία νωρίτερα, περίπου προς το τέλος του καλοκαιριού.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μειωθεί η συνολική διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατά μισή ώρα έως 45 λεπτά. Το συνολικό έργο έχει μήκος 25 χιλιόμετρα από τα οποία τα 14 είναι ανοιχτού αυτοκινητοδρόμου και τρεις δίδυμες σήραγγες.

Η δεύτερη από τις τρεις σήραγγες είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, με μήκος 6 χιλιομέτρων.

Στήριξη Σαμαρά στον Γιάννη Ιωαννίδη
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο έργο ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σας καλώ να υποστηρίξετε τον Γιάννη Ιωαννίδη για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Γιάννη, το σύμβολο της Βορείου Ελλάδος, τον Γιάννη τον αγωνιστή, που είναι για τα μεγάλα και για τα δύσκολα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ιωαννίδης συνταξίδεψε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον πρωθυπουργό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Παντελεήμονα και κατά την επιστροφή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και τα θέματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Στήριξη Σαμαρά στον Σταύρο Καλαφάτη
Δήλωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Σταύρου Καλαφάτη στο Δήμο Θεσσαλονίκης έκανε το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για τον Σταύρο Καλαφάτη ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Και το ήθος και την ευπρέπεια και τις γνώσεις του και την αποτελεσματικότητά του, τα γνωρίζουμε. Γιατί ο Σταύρος Καλαφάτης μας έχει δώσει τα διαπιστευτήρια αυτά και τη διαδρομή του την ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Ταυτόχρονα, έχει αφοσίωση και έχοντας την αφοσίωση στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη, είναι βέβαιο ότι θα εργαστεί με προσήλωση σε αυτό το οποίο πιστεύει. Με σύστημα και με πρόγραμμα. Χωρίς πολλά λόγια. Είναι άνθρωπος της δράσης. Θέλω να ξεκαθαρίσω απόλυτα ότι, όχι μόνο τον στηρίζουμε, αλλά τον περιβάλλουμε με μία απόλυτη εμπιστοσύνη στην παράταξη, γιατί γνωρίζουμε ότι και μπορεί και πρέπει άλλωστε, να δώσει στη Θεσσαλονίκη ένα καινούργιο όραμα. Μία καινούργια ελπίδα και σίγουρα μία μεγάλη ανάπτυξη. Καλή επιτυχία και κάθε καλό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ